Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


606. Hoogvliet doet mee aan Landelijke Fietsdag

8 mei 2002

De deelgemeente Hoogvliet doet dit jaar mee aan de Landelijke Fietsdag op 11 mei aanstaande. Er is een route uitgezet van 31 km door de groene natuur in Hoogvliet en Spijkenisse.

Op 11 mei aanstaande organiseert de Stichting Toerisme en Recreatie Nederland de Landelijke Fietsdag op 11 mei. De deelgemeente Hoogvliet doet dit jaar mee in samenwerking met het Milieuhuis in Spijkenisse en de ANWB. Er is een route uitgezet van 31 km door de groene natuur in Hoogvliet en Spijkenisse. Deelnemers kunnen starten tussen 9.00 en 13.00 uur. De start voor Hoogvliet is aan het Flierefluiterad in het Ruigeplaatbos en voor Spijkenisse het Milieuhuis. De laatste deelnemers moeten uiterlijk om 17.00 uur binnen zijn. Om 10.00 uur is de officiële start met enkele Hoogvlietse raadsleden en de sportieve steppers van de stichting Sportzeskamp Hoogvliet. Routekaarten kosten 2,30 en zijn verkrijgbaar via ANWB Hoogvliet in het Winkelcentrum Hoogvliet.
Wandelen
De deelnemers wordt ook een rondleiding door deskundige gidsen van het Wereld Natuur Fonds aangeboden. Ook hier start men vanaf het Flierefluiterpad. Dus fietsen en wandelen worden gecombineerd. Er zijn twee controleposten, de een in het Ruigeplaatbos/Flierefluiterpad en de andere controlepost is het Milieuhuis. Deelnemers kunnen daar hun deelnemerskaarten laten afstempelen en hun medaille afhalen. Goede doel
75% van de opbrengst van routekaarten wordt door de organisator van de Landelijke Fietsdag gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting. Hoogvliet doneert 25% aan de steppers van de Stichting Sportzeskamp Hoogvliet die zich momenteel inzetten voor de Doe een Wens Stichting. De deelgemeente voegt daar zelf bovendien 250,- aan toe. De stichting Sport Zeskamp Hoogvliet is inmiddels een jaar lang bezig op een ludieke wijze fondsen en donateurs voor deze stichting te werven. Eind oktober vertrekken ze naar Amerika om daar van Washington naar New York te steppen op twee grote driepersoonssteps. Gratis fietsen graveren
Op 11 mei kunnen deelnemers gratis hun fietsen laten graveren door de politie in Hoogvliet. Dit gebeurt tussen 9.00-13.00 uur bij de ANWB vestiging in Hoogvliet en is een initiatief van de ANWB zelf.