Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK
AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 9 mei 2002

Prins Hendrik naar Amsterdam voor Eredivisie-wedstrijden

De twee Eredivisie-ploegen van Prins Hendrik (PH) zullen zondag 12 mei aantreden in Amsterdam. Op de baan van landskampioen AAC Amsterdam zullen de dames en heren van PH trachten zich te kwalificeren voor de finale, op zondag 16 juni in Breda. Vorig jaar behaalde de herenploeg een vierde plaats in de finale van deze hoogste divisie van de atletiekcompetitie. Zondag heeft Prins Hendrik de beschikking over een groot aantal Nederlandse internationals en (sub)toppers. Zo zal Thomas Kortbeek zijn seizoensdebuut maken, op de 110 meter horden, en op zijn hoofdnummer, de 400 meter horden. Juniorenkampioenen Erik Cadee (discuswerpen), Robbert-Jan Jansen (polsstokhoogspringen). Cadee kwalificeerde zich eind april al voor de Wereldjuniorkampioenschappen in Jamaica; Jansen behaalde 4 mei in Lisse een tweede plaats bij de Ter Speckebokaal met een hoogte van 4,80 meter. Stein Kuiper, brons op het NK in 2001, zal het kogelstoten voor zijn rekening nemen.
Bij de dames zijn Nederlands kampioenen Vivian Ruijters (5000 en 10000 meter, marathon, en berglopen) en Iris Waanders (hinkstapspringen) de aanvoerders. Ruijters loopt onder meer de 1500 en de 3000 meter. Indoorkampioene Waanders zal het hinkstap- en het verspringen voor haar rekening nemen. Juniorenkampioenen Christel Bertens (100 meter), Nicky van der Clundert (100 meter horden) en Lieke Ondersteijn (polsstokhoogspringen*) staan eveneens opgesteld in de 1e ploeg van de dames van Prins Hendrik.

De 2e en 3e ploegen van de Prins Hendrik nemen zondag 12 mei deel aan de competitiewedstrijden in Gemert.

EINDE BERICHT


*: Polsstokhoogspringster Monique de Wilt vertrekt zondag naar de IAAF Grand Prix I-wedstrijd in Doha (Qatar), en kan derhalve niet deelnemen in Amsterdam

NOOT VOOR DE REDACTIE (