Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.45 uur

Oproep getuigen: beroving bejaarde vrouw

AMERSFOORT Op zaterdag 11 mei is tussen 15.30 uur en 15.45 uur een 84-jarige vrouw uit Amersfoort bij de Udinestraat overvallen door twee jongens met een scooter. Door het kranige verweer van de vrouw sluit de politie niet uit dat een van de jongens een flinke hoofdwond of gat in zijn hoofd heeft opgelopen. De vrouw hield een heupkneuzing over aan de beroving.

De vrouw liep over het voetpad achter de Udineflat. Op een bruggetje passeerde ze twee jongens die zaten op een scooter. Plotseling trok één van de jongens aan haar handtas. De vrouw probeerde haar tas vast te houden en wist een jongen met haar wandelstok hard op het hoofd te slaan. Daarop gaf de bestuurder van de scooter flink gas en de vrouw die de tas nog vasthield kwam hierdoor ten val en liep letsel op aan haar heup. De jongens gingen er na de laffe daad op de scooter vandoor.

Een meisje op rolschaatsen ontfermde zich vervolgens over het slachtoffer. De vrouw is naar de huisarts gegaan voor behandeling. De berovers zullen niet blij zijn met hun buit. De vrouw verklaarde in haar tas slechts een gebakken vis en wat kleingeld te hebben.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer informatie hebben over de beroving. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Who`s next

ACHTERVELD/LEUSDEN In het kader van het project Whos next werden in de nacht van zaterdag op zondag op de Randweg, de Groene Zoom, de Asschatterweg en de Koningin Julianaweg in Achterveld diverse controles gehouden.

In totaal kregen 52 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de snelheid, 4 voor het niet dragen van de gordel, 1x onterecht voeren van mistlampen, 1 x verlopen APK, 1x niet dragen bromfietshelm en 1 x niet in bezit hebben van bromfietscertificaat.

Daarnaast werden 65 blaastesten afgenomen om te controleren op het alcoholgebruik van de verkeersdeelnemers. Een automobilist bleek met 0,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Een bestuurder van een bromfiets reed met 1,55 promille alcohol in zijn lichaam. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Dief handtas aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagmiddag een 38-jarige man uit Amersfoort aangehouden die in de Koestraat een handtas van een fiets had weggenomen. Een 22-jarige vrouw uit Amersfoort was een winkel ingelopen en had vergeten haar handtas van haar fiets te halen. Agenten die in privétijd aan het winkelen waren zagen dat de man de handtas wegnam en hielden de man aan. De tas werd teruggeven aan de dankbare eigenaresse. De dief werd overgedragen aan dienstdoende collegas.