Ingezonden persbericht

10 redenen om niet op de LPF te stemmen

E-mail actie vandaag van start

AMSTERDAM, 20020512 -- Vandaag is de e-mail lawineactie gestart met de titel "10 redenen om niet op de LPF te stemmen". Tot de actie is gisteren besloten op een bijeenkomst van de actiegroep "stop racisme, stop de haat"" in Amsterdam waar zo'n 100 mensen aanwezig waren. Mensen worden vanaf vandaag via e-mail opgeroepen op grote schaal onderstaande tekst aan mogelijke LPF-stemmers door te sturen en ook op zoveel mogelijk websites te plaatsen. De teskt staat ondermeer op indymedia.nl Info: stemnietfortuyn@hotmail.com

10 REDENEN OM NIET OP DE L.P.F. TE STEMMEN

Na de verschrikkelijke moord op Pim Fortuyn zal een deel van de Nederlandse bevolking woensdag zijn stem waarschijnlijk gaan uitbrengen op een persoon die overleden is. In zijn naam zullen vervolgens 4 jaar lang andere mensen van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in de Tweede Kamer plaats nemen. Ze doen dit op basis van een programma dat veel van die kiezers voor de moord helemaal niet steunden. Tot overmaat van ramp zijn de andere partijen gestopt met de campagnes. Daardoor is het debat stilgevallen en worden de standpunten van de LPF niet meer weersproken. Dat is op dit moment echter meer dan ooit nodig. Daarom hierbij 10 redenen om niet op de LPF te stemmen.


1. Wilt u gehoord worden in de 2e Kamer? Stem dan niet op LPF!

Pim is dood. U kunt wel op hem stemmen, maar het zullen andere mensen zijn die met uw stem aan de haal gaan. De Lijst Pim Fortuyn (LPF) bestaat uit een los verband van een aantal personen die vrijwel zonder uitzondering geen enkele politieke of bestuurlijke ervaring hebben volgens Harry Mens had zelfs lijsttrekker Fortuyn geen vertrouwen in de kwaliteiten van de kandidaten op zijn lijst). Een stem op Fortuyn is dus waarschijnlijk een verloren stem, waar u de komende vier jaar in de Tweede Kamer niets van terug hoort. Mogelijk ontstaat zonder de leiding van Fortuyn zelfs een vergelijkbare situatie als destijds met de uiteenvallende ouderenpartijen. De voortekenen hiervoor zijn er al. Afgelopen dagen was er al ruzie in de LPF over wie nu de nieuwe leider van de partij is.


2. Heeft u een laag inkomen? Stem dan niet op LPF!

Fortuyn wilde alle inkomensafhankelijke regelingen voor de lage inkomens zoals subsidies, of vrijstellingen van gemeentelijke belastingen afschaffen. Uit doorberekening van de voorstellen van Fortuyn blijkt dat de koopkrachteffecten ongunstig zijn voor mensen met een minimuminkomen, WAO'ers en gezinnen met kinderen. Midden- en hogere-inkomens zullen er in het algemeen op vooruitgaan. Behalve als u meer dan twee kinderen heeft dan levert u als het aan de LPF ligt weer in.


3. Wilt u meer geld voor de zorg? Stem dan niet op LPF!
In het programma van Fortuyn staat dat er geen financiële steun moet komen voor verpleeghuizen, ziekenhuizen, mantelzorg en huisartsen. In De Puinhopen van Paars staat dat hij er "de eerste twee jaar zelfs geen cent bij wil". De patient moet wel meer gaan betalen, ondermeer in de vorm van een eigen bijdrage voor de huisarts.


4. Loopt u kans in de WAO terecht te komen? Stem dan niet LPF!
Fortuyn wilde de WAO voor mensen met AIDS, kanker of een burn-out afschaffen. In zijn boek De Puinhopen van Paars zegt hij: 'De WAO wordt zodanig hervormd dat alleen maar objectief meetbare ziektes en aandoeningen voor de vaststelling van een uitkering in aanmerking komen. Bovendien moet er een directe relatie bestaan tussen ziekte en aandoening en de arbeidssituatie'.


5. Vindt u dat vrouwen gelijke rechten hebben? Stem dan niet LPF!
Bekend is het voorbeeld van Fortuyn die tegen een journaliste die een aantal lastige vragen stelde riep: "Mens ga naar huis, ga koken". Maar ook in zijn boeken is zijn traditioneel maatschappijbeeld op dit terrein terug te vinden. Zo pleit hij tegen vrouwen als chirurg, omdat vrouwen vaak in deeltijd zouden werken en dat zou niet samengaan. Ook stelde hij over een vrouwelijke minister dat zij die functie alleen had vanwege haar vagina.


6. Bent u een natuurliefhebber? Stem dan niet op LPF!
Als het aan Fortuyn ligt wordt Nederland een grote stad. In Elsevier schrijft hij in 1997 dat we "Nederland vanaf heden moeten beschouwen als een grote metropool met prachtige landschapsparken die er zijn voor de bewoners van deze stadsstaat". Het stijgen van de zeespiegels door het broeikaseffect vindt Fortuyn ook geen probleem. In het Rotterdams Dagblad zei hij daarover vorige jaar: "Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best ophogen. Ze moeten daar de handen eens uit de mouwen steken. Dacht u soms dat wij de Deltawerken cadeau hebben gekregen?"


7. Bent u tegen kernenergie? Stem dan niet op LPF!
Fortuyn was voorstander van de privatisering van stroombedrijven. Ook pleit hij in zijn boek De Puinhopen van Paars voor het openhouden van de kerncentrale in Borselle en wil hij er zelfs nog een nieuwe bij.


8. Bent u tegen discriminatie? Stem dan niet op LPF!
Fortuyn beweerde eerder dit jaar in de Volkskrant dat artikel 1 van de grondwet moet worden afgeschaft. In artikel 1 staat dat iedereen in Nederland ongeacht ras, sekse, geloof of levensovertuiging gelijk moet worden behandeld. Fortuyn wilde het verbod op discriminatie afschaffen. Zelf discrimineerde hij ook. In hetzelfde artikel in de Volkskrant zei hij dat de grens gesloten moest worden voor moslims (voor andere godsdiensten kennelijk niet). Eerder zei hij in Elsevier ook al: "er komt geen islamiet het land meer in". Daarmee discrimineert hij ten onrechte op basis van de godsdienst van iemand. Bekend is dat Fortuyn de Islam een "achterlijke" godsdienst vond. Sinds 2001 riep Fortuyn zelfs openlijk op om "een nieuwe koude oorlog te beginnen tegen de islam".


9. Wilt u politieke vluchtelingen opvang bieden? Stem dan niet LPF!
Al in 1994 zei Fortuyn in Elsevier: "Nederland is vol". Vorige maand herhaalde hij in het televisieprogramma NOVA nog eens "vol is vol". Hij wil volgens het boek De Puinhopen van Paars alleen vluchtelingen toelaten uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Denemarken. In de praktijk zijn er dit dus geen, omdat er simpelweg niemand vlucht uit deze westerse buurlanden. In hetzelfde boek pleit hij ook voor het opzeggen van het vluchtelingenverdrag. In dit verdrag wordt geregeld dat politieke vluchtelingen die op de vlucht zijn voor vervolging of martelingen in andere landen zoals Nederland onderdak kunnen krijgen.


10. Wilt u niets te maken hebben met extreem rechts? Stem dan niet LPF!
Nu de sterke leiding van Fortuyn is weggevallen is het risico groot dat de komende tijd radicale elementen binnen de LPF het roer gaan overnemen. En die zijn er volop aanwezig. Om als partij in Nederland deel te mogen nemen aan de verkiezingen moeten 570 mensen een handtekening gaan zetten op het stadhuis. Onder de mensen die dit voor de lijst Fortuyn deden waren volgens onderzoeksbureau Kafka zo'n 20 mensen die eerder actief waren voor extreem rechtse partijen zoals de Centrumpartij, CD, CP'86, Nederlands Blok, Nederlandse Volksunie (NVU) en de Nieuwe Nationale partij (NNP). Op de avond van de moord van Fortuyn liet deze radicale achterban ook van zich horen bij rellen op het Binnenhof. Volgens aanwezige journalisten werden bij die rellen leuzen geroepen zoals "Hamas, Hamas, alle zwarten aan het gas". Tussen de aanwezige relschoppers was ondermeer de voormalige lijfwacht van CD-leider Janmaat aanwezig. Bij de door LPF georganiseerde stille tocht in Amsterdam enkele dagen later liepen zo'n 20 rechts-radicale skinheads mee onder aanvoering van Glimmerveen van de verboden NVU. Er is een reeel risico dat dit soort elementen na het wegvallen van Fortuyn sterke invloed kunnen verwerven in de stuurloze LPF.

Conclusie

Wie bovenstaande 10 punten leest komt al snel tot de conclusie dat grote groepen van de Nederlandse bevolking geen belang hebben bij een stem op de Lijst Pim Fortuyn. rouwen, WAO-ers, mensen met lage inkomens, moslims, vluchtelingen, natuurliefhebbers of mensen die afhankelijk zijn van zorg hebben geen belang bij een stem op de LPF.


- - -

# # #



Ingezonden persbericht