Amsterdam RAI

ISSA/ INTERCLEAN 2002
22 feb 2002

ISSA/INTERCLEAN AMSTERDAM 2002: STERK DEELNEMERSVELD, SEMINARS ÉN DEMONSTRATIES

Helemaal volgeboekt: 24.000 netto m2 schoonmaaknieuws

Met ruim 500 deelnemende bedrijven is ISSA/INTERCLEAN 2002 Amsterdam helemaal volgeboekt. De 19e editie van deze tweejaarlijkse vakbeurs voor schoonmaakonderhoud en gebouwenbeheer kenmerkt zich door een sterk deelnemersveld, veel innovaties, seminars voor fabrikanten, distributeurs en schoonmaakbedrijven én dagelijks spectaculaire demonstraties op het buitenterrein. Amsterdam RAI is van 14 tot en 17 mei aanstaande the place to be voor iedereen die in de schoonmaakbranche werkzaam is.

Sterk deelnemersveld
De 24.000 netto vierkante meter beursoppervlakte is helemaal volgeboekt. Onder de ruim 500 deelnemers is de Nederlandse markt met circa honderd deelnemende bedrijven goed vertegenwoordigd. In totaal zijn er exposanten uit 32 landen, waaronder landenpaviljoens uit Italië (80 deelnemers), Engeland (21 exposanten) en de Verenigde Staten (33 bedrijven), en voor het eerst een landeninzending uit Frankrijk met negen deelnemers. De laatste stand van zaken over het sterke deelnemersveld is te vinden op de vernieuwde site www.issa-interclean.nl. Via deze site kunnen bezoekers zich ook voorregistreren voor een bezoek aan de tentoonstelling, waarna ze hun badge krijgen toegestuurd.

Spectaculaire demonstraties op 85 meter hoogte
Twee keer per dag, om 11 en 15 uur, zijn er voor de entree van de RAI demonstraties glazen wassen, reinigen na brand, gevelonderhoud, schrobben/waterzuigen en vloer- en gevelreiniging. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwerkers van 30 tot 85 meter, een rolsteiger en hogedrukreinigers, en worden aspecten over veiligheid en milieu toegelicht. Bezoekers kunnen vervolgens zelf hun behendigheid tonen met schrob- en zuigmachines en vanuit een 85 meter hoge hoogwerker oefenen met een hogedrukreiniger. Dit alles organiseert Amsterdam RAI in samenwerking met de SVS (Stichting Scholing & Vorming Schoonmaakbedrijven en -diensten), de OSB (de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) en NVZ-Nifim, die hiermee het vak en de opleidingen onder de aandacht brengen.
De OSB zet tijdens ISSA/INTERCLEAN op vrijdag 17 mei haar jubilarissen in het zonnetje met een lintjesregen, de SVS organiseert op die dag de diploma-uitreiking voor haar afgestudeerden.

Seminars voor distributeurs, schoonmaakbedrijven en fabrikanten Veel organisaties gebruiken ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2002 als platform voor hun bijzondere activiteiten. Zo worden er ochtendseminars georganiseerd voor distributeurs, schoonmaakbedrijven en fabrikanten. Op dinsdag 14 mei wordt het zaken doen in Rusland en de Baltische Staten besproken. Op woensdag staat de toenemende rol van de distributeurs centraal, waarbij logistiek en de relatie met fabrikanten wordt belicht. Voor facility managers en schoonmaakbedrijven is er op donderdag 16 mei een seminar over arbeidsomstandigheden en gezondheidsrisicos bij
schoon-maakwerkzaamheden. De veranderende eisen van de klant en hoe daarmee om te gaan is het thema van een sessie op vrijdagochtend 17 mei, gericht op fabrikanten. De Engelstalige seminars worden georganiseerd door the International Sanitary Supply Organisation ISSA, Amsterdam RAI en vakblad European Cleaning Journal.

Facility Management Congres
Verder is er een congres voor facility managers en directies van bedrijven over de actuele ontwikkelingen op het gebied van beleid en veiligheid. De relatie tussen het doen en denken van de mens en de gevolgen daarvan op het werken in organisaties staat centraal tijdens de inleidingen en een paneldiscussie op donderdagmiddag 16 mei, in aansluiting op de algemene ledenvergadering van Facility Management Nederland in het Congres-centrum van Amsterdam RAI. De organisatie is in handen van Facility Management Nederland FMN, Hogeschool Diedenoort Wageningen, Centrum voor Facility Management CFM en Amsterdam RAI.

Noviteiten in de schijnwerpers
Uiteraard is er ook volop aandacht voor innovaties. Om de meest opvallende in de schijnwerpers te zetten, wordt op maandag 13 mei a.s. voor de vierde keer de International Interclean Innovation Award uitgereikt. Deze prestigieuze Award, toegekend door een vakjury, is een initiatief van het Nederlandse vakblad Service Management en Amsterdam RAI. Een geselecteerd aantal genomineerde innovaties wordt de avond voor de beurs, op maandag 13 mei, aan de internationale pers gepresenteerd. Zij kennen vervolgens de International Interclean Press Award toe.

www.issa-interclean.nl
ISSA/INTERCLEAN 2002 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei in Amsterdam RAI. De tentoonstelling is dagelijks open van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs is 12 per persoon, en op uitnodiging gratis. Meer informatie, waaronder een overzicht van deelnemers, aangemelde noviteiten en laatste informatie over de seminars en demonstraties, is te vinden op www.issa-interclean.nl