Gemeente Maassluis

6-5-2002

Commissie Stads- en Milieubeheer vergadert op 14 mei

Op dinsdag 14 mei 2002 komt de raadscommissie voor stads- en milieubeheer bij elkaar voor een openbare vergadering in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. De vergadering begint om 20.00 uur. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer P.E.H. Kromdijk. De portefeuillehouders van de beleidsterreinen die in deze raadscommissie aan de orde komen, de wethouders A.G.M. Keijzer en J.F. Koen, zijn beiden uitgenodigd voor deze vergadering.

Op de agenda van de vergadering staan de volgende onderwerpen: Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agenda kan, indien door burgers wordt ingesproken, worden aangepast.
Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om aan de commissie vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het werkterrein van de commissie behoren, maar niet op de agenda van de vergadering staan.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Vaststelling van de verslagen van: de openbare en de niet-openbare vergadering van de commissie Stads- en Milieubeheer op 9 april 2002. Informatie van bestuurder en raadsleden over commissies en instellingen
Onder dit agendapunt informeren collegeleden en raadsleden de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
In verband met mogelijke beantwoording van vragen door aanwezige portefeuillehouders wordt de rondvraag aan het begin van de agenda geplaatst.
Voorstel schadeclaims uitbreiding Zonneweelde (NO) Enige eigenaren van appartementen aan de G.A. Brederolaan nrs. 51C t/m 67D hebben maatregel(plan)schadeclaims tegen de gerealiseerde uitbreiding van het verzorgingstehuis Zonneweelde ingediend. Deze claims zijn beoordeeld door een onafhankelijke adviseur. Raadsconsultatiebrieven
Het betreft hier onderwerpen waarbij door het college de mening van de raad wordt gevraagd. In deze vergadering zijn geen onderwerpen genoteerd.
Raadsinformatiebrieven
Het betreft hier informatie van het college aan de raad.

a. Parkeerproblematiek Lavendelstraat-Oleanderstraat Deze kaderstellende notitie wordt ter bespreking voorgelegd aan de commissie, met het verzoek een uitspraak te doen over de meest gewenste oplossing en de financiële consequenties. b. Beleidskaders ten behoeve van het te formuleren fietsbeleid De commissie wordt gevraagd een uitspraak te doen over de uitgangspunten die daarbij gehanteerd moeten worden (wordt nagezonden).
c. Paraplubestemmingsplan Uitsluiting seksinrichtingen Het voorontwerpbestemmingsplan is een gevolg van het schrappen van het bordeelverbod uit het Wetboek van Strafrecht en een opdracht vanuit de door de raad op 12 december 2000 vastgestelde Nota Prostitutiebeleid Maassluis. Het paraplubestemmingsplan beoogt een algemeen verbod voor het gehele Maassluise grondgebied tot het exploiteren van een seksinrichting. Een absolute nuloptie is in strijd met de Grondwet. In het bestemmingsplan Aalkeetpolder (locatie langs de Vlaardingsedijk) zal via een wijzigingsbevoegdheid worden opgenomen dat het exploiteren van een seksinrichting onder voorwaarden mogelijk is.

Beantwoording schriftelijke raadsvragen Het betreft hier antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de raad. In deze vergadering zijn geen schriftelijke vragen aan de orde.
Verder voorkomende zaken
Ingekomen brieven:

- Vooraankondiging Minisymposium verkeersveiligheid d.d. 29 mei 2002.
- Bewonersvereniging Historische Binnenstad Maassluis met het verzoek om een gesprek met de wethouder inzake de gemeentelijke visie t.a.v. de historische binnenstad. Nagekomen informatie uit vorige commissies:
- Reacties/klachten bewoners en voorzitter/leden van Vereniging NNPZ III over uitvoeringswerkzaamheden sanering NNPZ.
- Brieven van Projectbureau Autovrije Dag d.d. 22 januari 2002 en 14 april 2002.

Planningslijst
Agendapunten volgende vergadering
De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid / geagendeerd. Sluiting
Uiterlijk om 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de vergaderstukken in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Stads- en Milieubeheer van 14-5-2002 Commissie Stads- en Milieubeheer op 14 mei