Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-05-2002 2e Persbericht 14 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Gloriantstraat is tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en dinsdagochtend 8.00 uur een rode Opel Corsa met het kenteken GR-RN-66 gestolen.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan de Kreefstraat is dinsdagmiddag rond 13.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De 84 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 43-jarige verdachte bewoner van het pand is aangehouden. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bestelbus weggenomen terwijl chauffeur de weg vraagt Vanaf de Schootsestraat is dinsdag rond 12.00 uur een witte Mercedes Sprinter met het kenteken VN-DG-95 weggenomen. De chauffeur van de bestelbus ging even de weg vragen in een winkel en liet de bestelbus met draaiende motor achter. Toen hij uit de winkel kwam was de bus verdwenen.

Aarle Rixtel: Gereedschap uit openstaande garage weggenomen Uit een openstaande garage, behorende bij een woning aan de Heindertweg, zijn maandag tussen 17.30 en 18.30 uur een accuboormachine, een slijptol, een decoupeerzaag en een frees gestolen. De insluiper heeft het gereedschap weggenomen terwijl de bewoner aan de buitenkant van zijn huis aan het klussen was.

Bladel: Onder invloed
Op de Rondweg is dinsdag rond 11.15 uur een 41-jarige automobilist uit Reusel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,55 weer. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Geldrop: Politie onderschept partij gestolen computers Maandagmiddag rond 16.45 uur is door de politie een 42-jarige man uit Geldrop aangehouden die verdacht wordt van heling van een partij gestolen computers. De politie controleerde in de Carpinistraat rond die tijd een bestelbusje. In het busje stonden 40 dozen met computers. De Geldroppenaar kon de agenten geen plausibele verklaring geven omtrent de herkomst en bestemming van de computers. Nader onderzoek door de politie Geldrop wees uit dat de computers afkomstig waren van een gestolen partij van ongeveer 1000 computers. Begin mei werd vanaf een gesloten terrein in Ede een vrachtauto, geladen met ongeveer 1000 computers, gestolen. De Geldroppenaar was in het bezit van 40 stuks (18 laptops en 22 desktopmodellen) van die partij. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De auto en de computers zijn in beslaggenomen. In de nacht van maandag op dinsdag werd in Weert de lege oplegger uit Ede aangetroffen.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Merijn is in de nacht van maandag op dinsdag een grijze Volkswagen Golf GTI met het kenteken PJ-RV-70 gestolen.

Geldrop: Fiets uit schuur gestolen
Uit een afgesloten schuur behorende bij een woning aan de Papenvoort is in de nacht van maandag op dinsdag een fiets gestolen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de schuur is gekomen.

Reusel: Bromfietscontrole
Op de Hoeven is dinsdagochtend een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden vier bekeuringen uitgedeeld. Twee voor een te hoog vermogen van de bromfiets, één voor het rijden zonder verzekering en één voor het rijden onder invloed. De 42-jarige bromfietser uit Eindhoven, die betrapt werd terwijl hij teveel had gedronken, kreeg een boete van 75 Euro nadat een ademanalyse een promillage van 0,70 weergaf. Ook kreeg deze bromfietser een boete voor een te hoge constructiesnelheid.

Someren: Roodlichtcontrole
Op de kruising Provincialeweg Witvrouwenbergweg is dinsdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. Zeven personen werden bekeurd hiervoor.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Dommelseweg is dinsdag tussen 9.40 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1.498 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 97 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u.