ABVAKABO FNV

CAO-akkoord Reclassering (14 mei)

ABVAKABO FNV en CFO CNV-bond hebben gisteravond met de werkgevers in de Reclassering een akkoord gesloten over een nieuwe CAO Reclassering. De 1700 werknemers in de Reclassering krijgen een CAO van 21 maanden met 6,4% loonsverhoging en 1,6% verhoging van de eindejaarsuitkering. De eindejaarsuitkering wordt de komende jaren uitgebouwd tot een volledige dertiende maand. Het is een mooi financieel verhaal met een definitieve afspraak over een volledige dertiende maand. Dat zie je nog niet veel in de publieke sector, aldus Jan Willem Dieten, landelijk bestuurder van ABVAKABO FNV.

De CAO loopt van 1 april 2002 tot en met 31 december 2003. De salarisverhogingen bedragen 3,2% per 1 april 2002 en 3,2% per 1 januari 2003. De eindejaarsuitkering gaat in 2002 van 2,0% naar 2,8% en in 2003 naar 3,6%. Daarna stijgt deze door met 1,2% per jaar totdat in 2007 een volledige dertiende maand wordt uitbetaald.

Daarnaast zijn onder meer afspraken gemaakt over
· Extra verlof voor medewerkers vanaf 57 jaar
· Verhoging van de doorbetaling van ouderschapsverlof voor lagere inkomens

· Verhoging van het budget voor studiekosten
· Doorbetaald zorgverlof bij acute ziekte

· Verbetering van de vergoeding voor reiskosten
· Een werkdrukonderzoek in verband met nieuw ingevoerde werkmethoden.
Dieten: Ook afspraken over verbeteringen voor senioren, voor mensen met zorgtaken en over opleidingsmogelijkheden zijn niet vergeten. ABVAKABO FNV legt het akkoord binnenkort aan de achterban voor.


---