Ingezonden persbericht


Plantronics kiest Teleperformance als Europees call-center

Hoofddorp, 14 mei 2002 Plantronics Inc., wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van communicatie-headsets en toonaangevend leverancier van computerheadsets, heeft Teleperformance gekozen als call-center in de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Door de samenwerking met Teleperformance kan Plantronics optimaal profiteren van de schaalgrootte en flexibiliteit die Teleperformance biedt.

Teleperformance zal diverse activiteiten ontplooien voor Plantronics. De medewerkers van Teleperformance zullen de inkomende gesprekken afhandelen die binnenkomen op de Europese helpdesknummers. Het gaat hierbij vooral om het bieden van technische ondersteuning en het verstrekken van informatie over verkooppunten. Daarnaast zal Teleperformance ook diverse uitgaande belacties uitvoeren voor Plantronics en zullen medewerkers van Teleperformance een deel van de vragen die via email binnenkomen, beantwoorden. De activiteiten zullen worden uitgevoerd door een vast team van call-centermedewerkers dat hier speciaal voor getraind is.

Astrid Anglade, CRM projectmanager bij Plantronics zegt: "We hebben gekozen voor Teleperformance omdat ze in staat zijn belacties snel en efficiënt op te zetten en omdat ze net als Plantronics gevestigd zijn in diverse Europese landen. Daarvan kunnen we profiteren. Bovendien hechten beide organisaties veel belang aan het welzijn van hun medewerkers en het bieden van topkwaliteit van producten en dienstverlening. Deze overeenkomstige kernwaarden waren belangrijke factoren bij de keuze voor Teleperformance."

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2300 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners.

Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com of u kunt ook bellen met Plantronics op (023) 564 80 10. Teleperformance
Teleperformance Nederland is gevestigd in Tilburg en stelt organisaties in staat om de kwaliteit van klantencommunicatie en - interacties te verhogen door het aangaan van een langdurige relatie via de telefoon, de fax, e-mail of via het internet. Door gebruik te maken van kennis, ervaring en technologie van Teleperformance, worden ondernemeningen in staat gesteld om hun servicekwaliteit te verbeteren en klantenrelaties en klantentrouw te optimaliseren, gedurende elke fase van de levenscyclus, door het effectief afstemmen van verkoopuitingen op specifieke klanten groepen in elk gewenst medium.

Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België en Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.

---