Provincie Flevoland



Gedeputeerde van Hemmen verlaat provincie
Gedeputeerde D.H.A. (Dick) van Hemmen verlaat de provincie Flevoland en wordt op 16 mei geïnstalleerd als burgemeester van de Gelderse gemeente Nunspeet. De benoeming van de heer Van Hemmen is een feit, nu het Koninklijk Besluit door Koningin Beatrix is ondertekend.

De provincie Flevoland neemt op 14 mei afscheid van gedeputeerde Van Hemmen. Dat gebeurt in een bijzondere Statenvergadering in het Provinciehuis in Lelystad, aanvang 14.00 uur. Aansluitend vindt om 15.30 uur een receptie plaats waarin de inwoners van Flevoland de heer Van Hemmen persoonlijk kunnen feliciteren en afscheid van hem kunnen nemen.

Dick van Hemmen is sinds 1991 gedeputeerde in Flevoland namens het CDA. Op dit moment heeft hij de portefeuilles Financiën, Zorg en Welzijn, Europa en Project A6/A9 onder zijn hoede. Eerder beheerde hij de portefeuilles Personeel en Organisatie, Interne Zaken, Water en Milieu en Landbouw.

Vanuit zijn functie van gedeputeerde is Dick van Hemmen ook actief binnen het Interprovinciaal Overleg (IPO). Hij maakt deel uit van het dagelijks bestuur van het IPO met als speciale aandachtsgebieden Zorg, Cultuur en Sociale Vraagstukken, Financiën en Interprovinciaal Werkgeversverband.