Gemeente Leeuwarden

Burgerinitiatief voor Moment voor Verdraagzaamheid

Mini-manifestatie aan vooravond verkiezingen op Zaailand in Leeuwarden

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Wanneer burgers dit principe niet langer respecteren, komt verdraagzaamheid in het gedrang met alle maatschappelijk nadelige gevolgen van dien. Als burgers zijn we er samen verantwoordelijk voor dat het zover niet komt.

Vanuit deze gedachte wordt aanstaande dinsdagavond 14 mei, de avond voor de verkiezingen, tussen 20.00 en 21.00 uur, op het Zaailand in Leeuwarden een Moment voor Verdraagzaamheid georganiseerd. Commissaris van de Koningin Ed Nijpels en burgemeester van Leeuwarden, mevrouw Margreeth de Boer zullen onder anderen het woord voeren.

De mini-manifestatie is bedoeld voor mensen uit Fryslan die uiting willen geven aan hun betrokkenheid bij de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen van dit moment. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als een politieke bijeenkomst. Er zullen dan ook geen woordvoerders van de verschillende partijen aan het woord komen.

Het initiatief voor het Moment voor Verdraagzaamheid ligt bij een gewone burger. Volgens iniatiefneemster Janny van der Molen uit Heerenveen vraagt de actualiteit om bezinning.

Ik denk dat het heel belangrijk is om aan de vooravond van de verkiezingen stil te staan bij de vraag op wie je gaat stemmen en waarom. Ik hoop dat mensen hun kop er goed bij houden als ze in het stemhokje staan en zich niet laten leiden door emoties, hoe begrijpelijk dan ook.