Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden, 10 mei 2002.

Info/discussieavond Midden-Oosten conflict in Eurodusnie

Dinsdagavond 14 mei organiseert Eurodusnie in samenwerking met het Autonoom Centrum een openbare informatie- en discussieavond over het Palestijns/Israëlisch conflict. Er zijn diverse sprekers, er wordt recent filmmateriaal vertoond en er is ruimte voor discussie.

Ed Hollants van het Autonoom Centrum in Amsterdam was onlangs met vijf collega-activisten in de Palestijnse gebieden, onder andere in het vluchtelingenkamp Jenin. Hollants vertelt op deze avond over zijn ervaringen en observaties en laat recent video- en beeldmateriaal zien uit de Palestijnse en bezette gebieden.

Stan van Houcke, journalist en publicist, was reeds verschillende malen in de bezette gebieden, onder andere voor de VPRO radio. Hij schrijft regelmatig artikelen over het conflict in het Midden Oosten. Vanavond schets hij de historische en politieke context van dit conflict en geeft hij kritiek op de verslaggeving over het conflict in de Nederlandse pers.

Ibrahim, Palestijns vluchteling, woont al tientallen jaren in Nederland. Hij vertelt over het Midden-Oosten conflict vanuit Palestijns perspectief.

De avond is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden en vindt plaats in de ruimte van eetcafe "LasVegas", Koppenhinksteeg 2, Leiden.

EINDE PERSBERICHT

Dank voor het opnemen van dit bericht in uw periodiek/medium. Meer informatie: http://www.eurodusnie.nl. 071 5173019