Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 08.55 uur

Vrouw aangehouden voor belediging

DE MEERN De politie heeft maandagavond een vrouw aangehouden voor het tot drie maal toe beledigen van agenten.

Omstreeks 23.10 uur stonden twee surveillanceautos voor de rotonde van de C H Letscherweg. De agenten waren even aan het overleggen. Achter de surveillanceautos stopte een 53-jarige vrouw uit Rotterdam. Op het moment dat de vrouw achter de politieautos stond begon zij direct een aantal malen op haar claxon te drukken.

De agenten reden een stukje door en spraken de vrouw aan op haar ongeduldige gedrag. De Rotterdamse had geen boodschap aan de agenten en begon te schelden. Na een aantal keren gewaarschuwd te zijn door de agenten bleef de vrouw schelden en beledigende opmerkingen maken.

De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nadat zij een boete had gehad ging de vrouw rustig naar huis.

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 mei een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist over de busbaan van het Janskerkhof en de Lange Jansstraat rijden. Op het kruispunt met de Voorstraat reed de bestuurder door het rode verkeerslicht. Hierna sloeg hij rechtsaf de Loeff Berchmakerstraat in om aan het eind rechtsaf de Breedstraat op te rijden. Uiteindelijk parkeerde hij zijn voertuig op de Predikherenstraat en wilde weglopen. De 23-jarige bestuurder uit Utrecht werd door de politie aangesproken op zijn rijgedrag. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.

Vrouw in het water

UTRECHT Maandagmiddag raakte door onbekende oorzaak een vrouw ter hoogte van de Tolsteegbrug in het water.

Omstanders zagen omstreeks 12.40 uur een vrouw in het water bij de Tolsteegbrug drijven. Twee getuigen twijfelde geen moment en haalde de 66-jarige vrouw uit Utrecht uit het water. Het is voor de politie nog niet duidelijk hoe de Utrechtse in het water terecht gekomen is.

Straatrover aangehouden

UTRECHT Op de Bemuurde Weerd werd maandagavond een vrouw beroofd van haar portemonnee.

Omstreeks 20.05 uur werd bij een 41-jarige vrouw uit Utrecht op de Bemuurde Weerd haar portemonnee uit haar handen getrokken. De vrouw sloeg meteen alarm, waardoor omstanders de verdachte zagen lopen en de achtervolging inzetten.

Na een korte sprint zagen getuigen kans de man staande te houden in afwachting van de politie. Ter plaatse hebben agenten de 32-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.