Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 14/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburger mishandelt man in rolstoel

TILBURG - Gistermiddag om kwart over drie hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 34-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 23-jarige Tilburgse vrouw en een 92-jarige man uit Tilburg die in een rolstoel zit. De Tilburgse vrouw liep bij de mishandeling letsel op aan haar kaak en werd door de GGD voor nader onderzoek naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. De 92-jarige Tilburger in zijn rolstoel werd door de man met zijn vuist tegen het hoofd aangeslagen waardoor hij uit zijn invalidenstoel viel. De mishandelingen werden gepleegd in de Heuvelstraat in Tilburg. De gealarmeerde agenten konden de man op aanwijzing van getuigen aanhouden op de Spoorlaan.

Hennepkwekerij

TILBURG - Gistermiddag rond halfvier heeft de politie aan de Dolomietenlaan in Tilburg de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. De plantjes waren kennelijk net geoogst en alleen de bij hennepkwekerijen in gebruik zijnde randapparatuur en voedingsbodems werden aangetroffen Wel vond de politie een nog onbekende hoeveelheid henneptoppen die daar lagen te drogen. De randapparatuur en de toppen zijn door de politie inbeslaggenomen. De 25-jarige bewoner verklaarde al drie keer geoogst te hebben.

Inbreker aangehouden

TILBURG Gisteravond om vijf over zes hebben agenten aan de Jan van der Heijdenstraat in Tilburg een 31-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man, die net drie dagen geleden uit de gevangenis was ontslagen na het uitzitten van een straf van zes weken, had gistermiddag tot twee keer toe ingebroken in een woning aan de Willem Beukelsstraat. De man kwam de woning binnen door eerst aan de achterzijde over een schutting te klimmen. Bij de aanhouding van de Tilburger had de man nog de tas met gestolen levensmiddelen bij zich. Eerder werden uit de woning een kleurentelevisie, een cd-speler, een hoofdtelefoon en cds weggehaald. In het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld.

Brandweer bevrijdt waterhoen

TILBURG Gisteravond rond halfzeven heeft personeel van de Tilburgse brandweer in een vijver aan het Leijpark een waterhoen uit zijn benarde positie bevrijd. De waterhoen zat al drie dagen vast tussen takken.

Vrouw bij pinautomaat beroofd van 125 euro

BERKEL ENSCHOT Gisteravond, iets voor acht uur, is bij een geldautomaat aan de Eikenbosch een 38-jarige vrouw uit deze plaats beroofd van 125 euro die zij kort daarvoor had gepind. De beroving werd gepleegd door twee tot nu toe onbekende jongens van ongeveer 16 jaar oud, waarvan er één met een pistool gewapend was.

Man aangehouden voor bedreiging

TILBURG Vannacht om halféén hebben agenten aan de Schutsboomhof in Tilburg een 20-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging met de dood van zijn 19-jarige ex-vriendin.

Mannen aangehouden met amfetamine

TILBURG Vannacht rond de klok van tien voor halftwee hebben agenten aan de Alleenhouderstraat in Tilburg twee mannen aangehouden. De mannen zijn 30 en 25 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Dordrecht en Tilburg. Surveillerende agenten troffen de mannen aan op een parkeerterrein aan de Alleenhouderstraat en als de agenten met toestemming van de mannen een onderzoek in de auto instellen vinden zij daarin een plastic zak met een behoorlijke hoeveelheid amfetamine. Het duo is ingesloten.