Amsterdam RAI

ISSA/INTERCLEAN 2002
14 mei 2002

AQUACLEAN WINT INTERNATIONAL INTERCLEAN INNOVATION 2002

Vier innovaties bekroond op ISSA/INTERCLEAN 2002

Tijdens de openingsbijeenkomst van de internationale vakbeurs ISSA/INTERCLEAN 2002 is de International Interclean Innovation Award 2002 toegekend aan 'Legionella preventie' van de Nederlandse firma Aquaclean. Volgens de jury is dit totaalpakket het meest innovatieve product dat te zien is op ISSA/INTERCLEAN 2002, die van 14 tot en met 17 mei 2002 plaatsvindt in Amsterdam RAI. Deze innovatieprijs is een initiatief van het vakblad Service Management en Amsterdam RAI. De onafhankelijke jury beoordeelde alle inzendingen, waarvan er vier werden genomineerd voor de Award.

Winnend legionella preventiesysteem
De jury stelt in haar beoordeling dat "het een innovatief pakket is, van water-kwaliteitsanalyse en technisch beheer tot legionella preventie en het aanleggen van een logboeksysteem. Dit totaalpakket maakt het bij instellingen in de zorgsector mogelijk om op professionele wijze dagelijks zwemwater desinfecterend te reinigen en te bemonsteren. Het zorgt dus voor een verhoogde hygiëne in zwembad-inrichtingen en beperkt de storingsgevoeligheid van technische installaties. Zo kan worden voldaan aan de steeds strengere normen op het gebied van waterkwaliteit en legionellapreventie- en bestrijding." De jury bestaat uit Dick van Zomeren (Service Management), Ton van Leeuwen, Henk van Bekkum (board of directors ISSA), Ton van de Riet (NVZ/NIFIM) en Jos van den Berg (Amsterdam RAI).

Overige nominaties
De jury koos de winnaar uit vier genomineerden. De overige drie waren de Challenger snoerloze range schoonmaakmachines van het Engelse Walter Broadley, de BR 55/60 W vloerreinigingsmachine van Kärcher uit Duitsland en een Afvalwater Zuiveringsinstallatie van het Belgische bedrijf Dibo.

Eerdere Award-winnaars
De eerste International Interclean Innovation Award werd uitgereikt in 1996. De firma Von Schrader won toen deze innovatieprijs met de Dolphin Tapijt-reinigingsrobot. In 1998 was de Zwitserse firma Diethelm & Co met de Wetrok Duomatic 550/700 de gelukkige winnaar, in 2000 de Zwitserse firma Diversey Lever met de Taski Combimat Swingo.

Kijk op www.issa-interclean.nl
ISSA/INTERCLEAN 2002 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei in Amsterdam RAI. De tentoonstelling is dagelijks open van 10 tot 17 uur.
Meer informatie is te vinden op www.issa-interclean.nl.

Amsterdam, 14 mei 2002