Amsterdam RAI

HISWA te Water 2002
14 mei 2002

(INTER)NATIONALE JACHTBOUW KIEST WEER MASSAAL VOOR HISWA TE WATER

Nederlandse en internationale jachtbouwers en importeurs komen weer in groten getale naar de HISWA te Water. Op de 19e editie meren ruim 400 luxe zeil-, motorjachten en sloepen met een minimale lengte van zeven meter af aan de steigers van Seaport Marina IJmuiden. Met dit complete aanbod is de bootshow uitgegroeid tot één van de grootste van Europa in het luxe segment. Op de kade geven zeil- en masten-makers, jachtmakelaars en leveranciers van diverse nautische artikelen acte de présence. Omlijstende activiteiten maken van de HISWA te Water een exclusief evenement, waar jaarlijks duizenden ervaren watersporters uit binnen- en buitenland op af komen.

Breed aanbod met tientallen primeurs
De HISWA te Water toont een gevarieerd aanbod van zowel open boten en sloepen als zeil- en motorjachten. Naast klassiek gelijnde houten en stalen jachten, liggen er ook moderne aluminium en polyester schepen. Zoals altijd treft de bezoeker op de bootshow jachtbouwers en importeurs van (semi) custom-built en seriegebouwde boten. Nu al is duidelijk dat de HISWA te Water tientallen wereld- en Europese primeurs zal tonen. "De aanmeldingen lopen uiterst voorspoedig en ik verwacht dan ook dat we in aantallen schepen zeker het aanbod van vorig jaar evenaren. We hebben met de HISWA te Water een goede reputatie opgebouwd, waardoor de exposanten ieder jaar weer meedoen. Enkele van de nieuwkomers van dit jaar zijn Standfast, Trintella Shipyard, Searocco, Stentor en Het Botenhuis, aldus Cora Burger, product manager van de HISWA te Water.

Avondopenstelling tot 19.00 uur
De tijden van de vorig jaar geïntroduceerde avondopenstelling zijn dit jaar aangepast. Op de doordeweekse dagen is de bootshow nu geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Na de vorige editie was het voor ons duidelijk dat niet iedereen enthousiast was over de openstelling tot 20.00 uur. In de exposantenenquêtes heeft een overgrote meerderheid zich zo duidelijk uitgesproken voor openingstijden van 11.00 tot 19.00 uur, dat wij als organisatie daar gehoor aan gegeven hebben, verklaart Cora Burger de gewijzigde tijden. De openingstijden in het weekend blijven ongewijzigd van 10.00 tot 18.00 uur.

Meedoen aan matchrace op wedstrijdjachten
Dit jaar biedt de HISWA te Water bezoekers de mogelijkheid zich op te geven voor een matchrace tussen snelle wedstrijdjachten. Onder leiding van professionele wedstrijdzeilers strijden twee grote zeiljachten met de bezoekers om de snelste tijd op een op de Noordzee uitgezet parcours. Belangstellenden kunnen zich op de dag zelf opgeven bij de informatiebalie van de watersporttentoonstelling. Het is raadzaam dit zo vroeg mogelijk te doen aangezien de boten per vaart aan maximaal 24 bezoekers plaats bieden.

Tijden en prijzen
De HISWA te Water wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, onder auspiciën van de HISWA Vereniging (branchevereniging voor de bedrijfstak waterrecreatie). De tentoonstelling is van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is 14,- per persoon. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar en houders van een Pas 65 betalen 9,-. Delta Lloyd is hoofdsponsor van de tentoonstelling.

Per fast flying ferry naar de HISWA te Water
Seaport Marina IJmuiden is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Leuker is het om met de fast flying ferry naar de HISWA te Water te gaan. Deze boot vertrekt vanachter het Centraal Station van Amsterdam en vaart tot Velsen, waar vandaan bussen tot de entree van de bootshow rijden. De eerste afvaart vanaf Amsterdam CS is op doordeweekse dagen om 7.00 uur en in het weekend om 10.00 uur. Vervolgens vertrekt de ferry ieder uur. De laatste afvaart vanuit Velsen is om 19.00 uur en in het weekend om 17.30 uur.

www.hiswa.nl
Meer informatie over de bootshow, de exposanten en de evenementen is te vinden op www.hiswa.nl.