Ingezonden persbericht

persbericht

14 mei 2002

Mediasurface en mirabeau leveren nieuwe website

Consumentenbond op tijd en binnen budget

Volledig vernieuwde en interactieve Consumentenbond website met koppeling aan SAP R/3

Hilversum De samenwerking tussen Mediasurface Benelux en Mirabeau heeft een geheel vernieuwde website opgeleverd voor de Consumentenbond. Ontwikkelaar Mirabeau deed het concept, het grafisch ontwerp en de technische implementatie met ondersteuning van Mediasurface. Mirabeau heeft er bovendien voor gezorgd dat de Consumentenbond dankzij het nieuwe content management systeem van Mediasurface minder afhankelijk is van zijn webbouwer voor aanpassingen en de mogelijkheid heeft content snel en flexibel te publiceren. Een belangrijk onderdeel van de website is de integratie met SAP R/3.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website is goed geluisterd naar de reacties van bezoekers op de oude site, terwijl ook de uitkomsten van een klanttevredenheidsonderzoek in het ontwerp zijn meegenomen. Dit alles heeft geresulteerd in een moderne vormgeving op basis van de corporate identity van Consumentenbond, waarbij bezoekers met minder klikken sneller en gemakkelijker de informatie verkrijgen naar welke zij op zoek zijn. Mirabeau heeft de website op basis van de onderzoeksgegevens volledig anders ingericht, terwijl ook de navigatie aanzienlijk is verbeterd. Bovendien heeft Mirabeau gezorgd voor meer interactie met de bezoeker van de website. De website is te raadplegen via www.consumentenbond.nl

Mirabeau heeft de architectuur van de website ontwikkeld op basis van het Mediasurface content management systeem. "Mirabeau is een gespecialiseerde organisatie die projecten op het gebied van nieuwe media van begin tot eind in eigen beheer uitvoert. Mirabeau levert met recht totaaloplossingen. Hiermee is het een partner met een compleet portfolio die garant staat voor een goede implementatie van de Mediasurface content management applicatie", aldus Fred van Engelen, Alliance Manager voor de Benelux bij Mediasurface.

Doordat Mediasurface de webcontent scheidt van de presentatie en de structuur is een efficiënter beheer van de content op de site mogelijk. Elke organisatie kan met Mediasurface op eenvoudige wijze haar specifieke eisen op het gebied van internet informatieoverdracht en e-commerce verwezenlijken. Veel van de door de Consumentenbond gewenste functionaliteit van content management is standaard beschikbaar in de Mediasurface-applicatie. Adjan Kodde, creatief directeur van Mirabeau: "De hele website moest in korte tijd worden aangepast aan de nieuwe online strategie van Consumentenbond. Er is gezocht naar een standaard tool met een grote hoeveelheid out-of-the-box functionaliteit. Uit de selectie van content management systemen bleek dat Mediasurface over veel van de gewenste functionaliteit beschikte, zoals bijvoorbeeld het relateren van content. Ook was de verhouding tussen prijs en prestatie een van de doorslaggevende factoren."

Naast de gebruikelijke informatie over acties, aankooptips en producten op de website is het nu ook mogelijk dat bezoekers online lid kunnen worden van de consumentenorganisatie. De 650.000 leden kunnen ook via de website inloggen en krijgen dan toegang tot extra content en diensten. Met behulp van Mediasurface wordt de navigatie dynamisch aangepast. De bezoeker krijgt, via een 'single-login' principe, tegelijkertijd openbare en afgeschermde content aangeboden op basis van onderwerp. Bovendien had de Consumentenbond de wens het gebruiksgemak van de webwinkel te verbeteren. Om al deze wensen te realiseren heeft Mirabeau koppelingen aangebracht met het SAP R/3 ERP-systeem van de Consumentenbond. De administratieve efficiëntie is hierdoor sterk toegenomen. Een ander voordeel is dat de belasting van het call center drastisch is afgenomen. Over Mediasurface
Mediasurface is een toonaangevend Europees leverancier van end-to-end applicatiesoftware voor dynamisch content management van websites en nieuwe digitale netwerken. Mediasurface 4.0 biedt klanten een grote mate van content management functionaliteit. Bovendien biedt Mediasurface 4.0 standaard veel integratiemogelijkheden en uitbreidbaarheid en is het bovendien eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Mediasurface ondersteunt het volledige gamma van technologische infrastructuren met haar applicatie die alle uitdagingen op het vlak van content management aanneemt. In de praktijk heeft Mediasurface bewezen ruime ROI voordelen te bieden en een korte time to benefit door de mogelijkheid het systeem snel in gebruik te nemen.

Mediasurface heeft het hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface vormen de basis voor meer dan 200 websites van klanten in Europa en de V.S. Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl. Het telefoonnummer van Mediasurface Benelux is +31 (0)35 6257890.

Over Mirabeau
Mirabeau realiseert innovatieve multi-channel projecten ten behoeve van bedrijfskritische digitale communicatie-, interactie- en distributieprocessen van organisaties en ondernemingen. Alle projecten vereisen een creatieve aanpak op het gebied van marketingstrategie en ontwerp en vragen om een innovatieve en doordachte technische implementatie. De meeste projecten zijn gebaseerd op internettechnologie en zijn gekoppeld aan bestaande interne netwerken. Mirabeau zorgt niet alleen voor de synchronisatie van alle gegevens, maar realiseert ook een consistente identiteit in alle contactmomenten met relaties. Mirabeau B.V. is gevestigd in Amsterdam. Telefoon : (020) 8884252, Fax: (020) 8884001, e-mail: info@mirabeau.nl. Meer informatie over Mirabeau en haar projecten treft u aan op www.mirabeau.nl

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V.
Jacco van Bennekom
tel. 035 6257890
gsm 06 51 82 23 66
jacco.van.bennekom@mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
tel. 0345 501595
gsm 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl