Ingezonden persbericht


Informatica lanceert inruilprogramma voor Ascential-producten

Ascential-software gratis te vervangen door Informatica producten

Nieuwegein, 14 mei 2002 Informatica, marktleider in software voor bedrijfsanalyses, heeft vandaag een inruilprogramma aangekondigd dat Ascential-gebruikers de mogelijkheid biedt om DataStage- en andere Ascential-producten - verkregen via onder andere Torrent, Vality, Metagenix, Dovetail, Unidata en Prism - te vervangen door de toonaangevende data-integratie software van Informatica. De voorwaarden van het programma stellen dat Informatica maximaal 100% van het aankoopbedrag van de Ascential-software zal crediteren aan Ascential-gebruikers, voor zover lokale wettelijke prijsbeperkingen dat toelaten.

Volgens Informatica kunnen bedrijven - met het oog op de toekomst - het zich niet meer veroorloven om analytische oplossingen samen te stellen uit combinaties van verschillende producten. Het Informatica data-integratie platform biedt een volledig geïntegreerde, schaalbare architectuur die resulteert in een zo laag mogelijke total cost of ownership. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de behoeften van alle bedrijven, variërend van wereldwijd opererende multinationals tot nieuwe ondernemingen. Het Informatica data-integratie platform kan in slechts enkele weken worden geïmplementeerd (terwijl een dergelijke implementatie bij concurrerende producten maanden in beslag kan nemen), zodat de implementatiekosten nog verder worden gereduceerd en investeringen sneller worden terugverdiend.

Analist Giga Information Group heeft Informatica recentelijk benoemd tot marktleider op de data-integratiemarkt. In het rapport van maart, Market Overview Update: ETL , schat Giga het marktaandeel van Informatica in 2001 op 18%, terwijl het marktaandeel van Ascential is afgenomen van 17% in 2000 tot 12% in 2001.

Wij geloven dermate in de superioriteit van de data-integratieoplossing van Informatica, dat we bereid zijn om de technologie van Ascential te vervangen door technologie van Informatica, zodat klanten zelf kunnen ervaren waarom al meer dan 60 procent van de Fortune 100 voor ons heeft gekozen , aldus Kyle Bowker, Executive President Worldwide Field Operations van Informatica.

Met connecties naar praktisch alle databronnen en de mogelijkheid om gegevens via een Wide Area Network of het Internet uit te wisselen en te integreren, vormt Informatica s data-integratie platform de basis voor zakelijke analytische totaaloplossingen binnen én buiten de onderneming. Het Informatica data-integratie platform biedt ondersteuning aan een zeer groot aantal bedrijfskritische databronnen, zoals ERP, CRM, SCM, EAI, XML, relational, legacy en clickstream.

Over Informatica

Informatica levert software voor data-integratie en analyses. Deze bedrijfsanalytische software maakt het besluitnemers mogelijk om inzicht in de bedrijfsprocessen om te zetten in concurrentievoordeel. Informatica levert als enige een geïntegreerde set met analytische producten, inclusief een krachtig data-integratie platform (ETL) en analytische applicaties die de gehele waardeketen omvatten, en verzorgt real-time levering van gepersonaliseerde informatie via het web, draadloos en via spraakherkenning. Meer dan 1460 klanten wereldwijd, waaronder 60% van de Fortune 100, vertrouwen op de software van Informatica voor de integratie, analyse en levering van belangrijke informatie aan managers, executives en andere besluitnemers, om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.informatica.com en www.informaticanederland.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Informatica Nederland

Bert Oosterhof, Technisch Directeur, tel. + 31 (0) 30-6082 083, BOosterhof@informatica.com.