Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 14-5-02.

Snelheidscontrole.
Een radarpaal op de Otterloseweg te Harskamp registreerde tussen 6 en 13-5-02 28690 passerende voertuigen. Daarvan reden 802 sneller dan de ter plaatse geldende max. snelheid van 50 km/uur.

Overlast van wilde zwijnen.
In de omgeving van de Nieuwe Kazernelaan en Van Heutszlaan ondervindt men thans veel overlast van wilde zwijnen. Regelmatig worden de tuinen aan die straten door de wroetende varkens op de kop gezet. Bovendien, zo meldt de gemeentelijke jachtopzichter Jan Otter, is de situatie rondom de in de woonwijk van Ede-oost dolende wroeters niet geheel van gevaar ontbloot, daar de dieren in dit jaar getijde jongen hebben en agressief naar buitenstaanders kunnen reageren. Om te trachten de dieren uit de wijk te verdrijven zal de komende avonden en nachten mogelijk schoten gehoord kunnen worden afkomstig uit de jachtgeweren van de gemeentelijke jachtopzichters. Er zal slechts in de lucht geschoten worden, doch men zal niet daadwerkelijk op de dieren jagen, daar dat volgens wettelijke bepalingen in de bebouwde kom verboden is.

Diefstal auto.
Op de parkeerplaats van het station NS te De Klomp werd maandag jl op klaarlichte dag een VW Golf, kleur rood met het kenteken GH-RV-42, gestolen.

Woninginbraken.
Maandag, vermoedelijk in de middaguren, werd getracht in te breken in een viertal woningen op de Pieter de Hooghstraat. In de meeste gevallen werd getracht een raam naast de voordeur open te breken. In alle gevallen gelukte het niet om op die wijze binnen te dringen.

Dronken man aangehouden.
Gisterenavond werd op de Halte een 43 jarige man zonder vast woonadres aangehouden. De man, doe onder invloed van alcohol en mogelijk drugs was kon bijna niet meer lopen en praten. Nadat een GGD-arts de man had onderzocht werd hij ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau.

Einde berichten

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286