Korps: Flevoland, plaats: district Noord 14-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Vommunicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Getuigen afval gezocht
NAGELE De politie is op zoek naar getuigen die meer weten (of die iets gezien hebben) over gedumpt afval bij een perceel op de Zuidermeerweg. Maandagochtend kreeg de politie een melding dat daar vaten stonden. De eigenaar had de 8 witte, lege vaten op zijn terrein aangetroffen. De gemeente ruimde de vaten op. De politie onderzoekt de zaak verder en stelt het op prijs als getuigen zich melden op het Emmeloordse bureau of via het politienummer 0900-8844.

Aanhouding voor diefstal
SWIFTERBANT Een oplettende inwoner hield maandagmiddag een scooterdief op De Kolk aan. Hij zag hoe de verdachte een scooter van een bekende weghaalde, hield hem aan en waarschuwde de politie. De agenten namen de 15-jarige jongen uit Swifterbant over en sloten deze voor nader verhoor in op het politiebureau. Daar gaf hij een valse identiteit op en wilde geen verklaring geven. De verdachte is in verzekering gesteld.

LELYSTAD Maandagmiddag is een 42-jarige Lelystedeling op de Eemmeerstraat aangehouden op verdenking van diefstal van een koffer. Na een melding dat uit een bedrijf op de Ketelmeerstraat een koffer gestolen was, ging de politie ter plaatse. Personeel had de achtervolging ingezet en had de verdachte op de Eemmeerstraat in de kraag gevat. De agenten namen de verdachte over en deze is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau (in verzekering gesteld). Proces-verbaal wordt opgemaakt. De koffer is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Aanhouding vreemdelingen
EMMELOORD Na een melding dat iemand in de portiek van woningen op De Deel lag, trof de politie daar een slapende man aan. De 33-jarige man (woonplaats onbekend) is op grond van de Vreemdelingenwet staande gehouden, hij gaf vermoedelijk een valse identiteit en hij is ingesloten voor het vaststellen van zijn ware identiteit. De Vreemdelingendienst onderzoekt de zaak verder.

LELYSTAD Op het politiebureau is gisteren een 25-jarige vreemdeling aangehouden. Hij was daar voor een verblijfsvergunning, maar had vermoedelijk een vals identiteitsbewijs. De verdachte is in vreemdelingbewaring gesteld. Zijn land van herkomst is nog niet duidelijk. De Vreemdelingendienst onderzoekt de zaak.

Bromfietsers
URK Maandag controleerde de politie bromfietsers. In totaal kregen zeven bestuurders een boete voor het niet dragen van een helm. Daarvan hadden vijf hiervoor al eerder een bekeuring gehad. Verder nam de motorrijder de bromfiets van een 15-jarige Urker in beslag. De jongen krijgt proces-verbaal voor het rijden zonder helm en zonder verzekering.

LELYSTAD De politie hield gisterenmiddag en -avond in de gemeente een Easy Rider-controle. In totaal zijn zes bromfietsers gecontroleerd en acht boetes uitgedeeld. Drie bromfietsers reden onverzekerd en twee reden op het fietspad.

Fietsers
EMMELOORD Maandagmiddag controleerde de politie in de binnenstad en hield fietsers die door het voetgangersgebied reden, staande. In totaal kregen negen fietsers een boete.

Aanrijdingen
DRONTEN Een 32-jarige automobiliste uit Biddinghuizen en haar 1-jarig zoontje zijn na een botsing op De Oeverloper met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. De 32-jarige botste tegen de auto van een 35-jarige vrouw uit Dronten die linksaf wilde en kwam tegen een boom terecht. Een bergingsbedrijf sleepte de auto van de 32-jarige weg.

DRONTEN Een 15-jarige fietser uit Swifterbant reed maandagochtend op de Rendierweg (in de bocht dichtbij het fietspad De Munten) richting Dronten en kwam op de andere weghelft in botsing met een landbouwvoertuig. De 29-jarige bestuurder (woonplaats Oosterwolde) hiervan probeerde nog een aanrijding te voorkomen. De fietser raakte gewond en is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht.

LELYSTAD Op het Ganzediep vond maandagmiddag een aanrijding plaats. Bij het keren is een 3-jarige jongen uit Lelystad aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Lelystad. Volgens haar verklaring had zij gevraagd of de jongen even aan de kant wilde gaan en dat had hij volgens haar gedaan. De jongen is met onbekend letsel met de GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gegaan.