Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Verkeerscontrole

VIANEN Op maandag 13 mei heeft de politie tijdens de surveillance extra aandacht aan verkeerstoezicht besteed. Daarbij werden acht bestuurders bekeurd. Zeven automobilisten kregen een bekeuring van 40,- voor het niet dragen van de autogordel, één bromfietser die zijn helm niet droeg kreeg eveneens een bekeuring van 40,-.

Mannen vluchtten

VIANEN Op maandag 13 mei werden drie mannen in een bedrijf door een werknemer overlopen, waarna zij met een auto wegvluchtten.

Rond 21.00 uur waren nog enkele werknemers van een bedrijf aan de Lage Biezenweg aan het werk. Toen één van hen een geluid van de gang hoorde komen, ging hij poolshoogte nemen. Daarbij zag hij drie mannen op de gang lopen. Bij het zien van de medewerker renden de drie mannen het kantoor uit, stapten in een auto en reden hard weg. Het is nog onbekend of de mannen al kans hadden gezien iets weg te nemen. Dit wordt in de loop van dinsdag door het bedrijf geïnventariseerd. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Meisjes voor winkeldiefstal aangehouden

HOUTEN Op maandag 13 mei werden drie meisjes op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 21.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Spoorhaag dat drie meisjes meerdere blikjes bier en een zak snoep uit de stellingen pakten. Zij passeerden de kassa zonder deze spullen af te rekenen.

De drie meisjes, 15, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden door winkelpersoneel staande gehouden. De drie werden door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De verbalen tegen de 15- en 16-jarige worden voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt. Deze twee meisjes werden aan het eind van de avond heengezonden. Daar de 17-jarige al eerder met de politie in aanraking is geweest, werd zij voor de nacht ingesloten. Wat er met haar zaak gebeurt, wordt in de loop van dinsdag bekeken.

Bromfietser gewond

HOUTEN Op maandag 13 mei is een bromfietser bij een ongeval gewond geraakt.

Rond 13.20 uur reed een 61-jarige man uit Utrecht met zijn brommer over de Troubadoursborch. Daarbij zag hij een paaltje over het hoofd en raakte deze met de trapper van zijn brommer. Hij klaagde over pijn in zijn voet en is voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht.