DE HYPOTHEKER

Veel huizenkopers niet verzekerd voor woonconflicten

Nieuw soort verzekering: woonrechtsbijstandverzekering

De Hypotheker introduceert als eerste in ons land een speciale woonrechtsbijstandverzekering. Het is een speciaal ontwikkelde verzekering waarmee men verzekerd is tegen de kosten van juridische bijstand bij woonconflicten. De Hypotheker heeft de verzekering ontwikkeld omdat juridische geschillen op dit vlak eerder toe- dan afnemen en omdat de meeste algemene rechtsbijstandverzekeringen deze kosten niet dekken.

Als marktleider in onafhankelijk hypotheekadvies kent De Hypotheker de potentiële geschillen die voor de kopers op de loer liggen bij de aankoop van een huis. Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker: 'In de media zie je de laatste tijd steeds vaker dat er zaken misgaan bij nieuwbouwprojecten. De 23 nieuwe woningen die direct al rijp zijn voor de sloop in de wijk Biezenlanden in Dordrecht zijn daar een duidelijk voorbeeld van. Kopers zitten dan opeens in een conflict waar ze nooit op gerekend hebben en waarbij juridische steun erg kan helpen. De gemiddelde rechtsbijstandverzekering dekt vaak zogenaamde woonconflicten niet. Daar willen wij als grootste onafhankelijke hypotheekadviseur wat aan doen. Dus komen we als eerste in ons land met deze woonrechtsbijstandverzekering.'

De woonrechtsbijstandverzekering is helemaal op maat ontwikkeld voor verschillende situaties en wordt exclusief aangeboden via de 125 winkels van De Hypotheker. Zo zijn er varianten voor een nieuwbouwwoning en voor een bestaande woning. De nieuwe verzekering spitst zich toe op het vergoeden van de juridische kosten die komen kijken bij problemen met de verkopende partij. Verborgen gebreken, contractuele problemen en het niet nakomen van afspraken zijn veelgehoorde bronnen voor juridische geschillen waarop is ingespeeld met deze nieuwe verzekering op de Nederlandse markt. Bij een plotseling opduikende olietank onder een tuin van een nieuw huis of een aannemer die steken heeft laten vallen hoeft men niet in te zitten over de kosten van juridische bijstand. Dat maakt het makkelijker in het geweer te komen tegen onrecht. De verzekering wordt gedurende de introductieperiode tot 1 augustus 2002 gratis aangeboden aan klanten die een hypotheek afsluiten bij De Hypotheker.

Over De Hypotheker
De Hypotheker is marktleider op het gebied van onafhankelijk hypotheekadvies en opereert volgens een franchiseformule. De landelijk opererende organisatie telt 125 vestigingen en sluit jaarlijks ongeveer 25.000 hypotheken. In 2001 realiseerde de organisatie een omzet van 3,5 miljard euro.

Voor meer informatie (