Ingezonden persbericht

Persbericht Utrecht, 12 mei 2002

Utrechts lokale Statenlid Jacques Dekker roept op
toch op Pim Fortuyn te stemmen

Pim Fortuyn is een groots voorbeeld van het lokale denken: 'vertolken van hetgeen er onder de bewoners leeft'. Zijn grootheid schuilt hierin dat hij er in slaagt dit op landelijke schaal te vertolken. En daarmee heeft hij een schok-golf onder de gevestigde politiek teweeggebracht. Om hieraan continuïteit te geven roept Jacques Dekker op, ondanks dat Pim er zelf niet meer is, toch op Pim Fortuyn te stemmen.

Zoals een bewoner van ons land het zo beeldend uitdrukte: 'het is erg goed dat iemand de knuppel eens in het hoenderhok heeft gegooid. Maar het valt op dat de politici alleen maar naar die iemand kijken en wéér niet naar het hoenderhok. Zij gaan er aan voorbij wat de mensen in dit land ervan denken. En, juist daar schuilt het gevaar voor na 15 mei. Want wanneer de verkiezingen voorbij zijn, vallen die politici toch weer in hun oude denken en gedrag terug. En gebeurt er weer niets'.

Dit beweegt Jacques Dekker - een fervent vertegenwoordiger van de lokale politiek van 'denken en handelen in de geest van de inwoners' - een oproep te doen zijn of haar stem toch aan Pim Fortuyn te geven. Niet uit piëteit, maar gewoon om zijn gedachtengoed de grootst mogelijke kans te geven zich verder te ontplooien. En dat is vooral in het belang van de kiezers zelf.

Nadere informatie: Jacques Dekker
06.533.82.043