Ingezonden persbericht

Vanaf 15 mei 2002

Stichting FilmSet is een organisatie voor filmeducatie vanuit de beroepspraktijk. Stichting FilmSet, voortgekomen uit de educatieafdeling van ink film, wil door middel van diverse educatieprojecten voor CKV-leerlingen het Nederlandse kijkerspubliek van de toekomst op een leuke manier kennis te laten maken met de bijzondere wereld van de film.

Door met filmmakers uit de beroepspraktijk scholen te bezoeken, blijkt de vaak aanwezige kloof tussen de theorie en praktijk zeer goed te overbruggen. De workshops en lezingen die door Stichting FilmSet zijn ontwikkeld, sluiten goed aan op de belevingswereld van jongeren. Door leerlingen in eerste instantie aan te spreken op wat ze kennen uit film en tv, is het mogelijk om van daaruit de overstap te maken naar een meer kritische en beschouwende benadering van filmcultuur en media.

FilmSet probeert Nederlandse filmmakers en hun publiek dichter bij elkaar te brengen door middel van workshops, filmvertoningen en lesmaterialen. Daarnaast wil de stichting in samenwerking met andere instellingen voor educatie en film het aanbod voor CKV leerlingen vergroten en te verdiepen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jedidjah Julia Noomen, Sander M. Jansen of Marije Baars op onderstaand adres. Ook kunt u onze website bezoeken op http://www.stichtingfilmset.nl

Stichting FilmSet
Admiraal de Ruijterweg 246
1055 MN Amsterdam
mail@stichtingfilmset.nl t 020-4865282