KNWV

DATUM: 14-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Nik Pletikos wint Volvo Optimist Dutch Open 2002
---

De 11 jarige Slowaakse Nik Pletikos nam zondag 12 mei in Workum na een spannend kampioenschap de Volvo Optimist Dutch Open bokaal in
ontvangst. Philip Matika uit Kroatië behaalde het zilver en de Nederlandse Steven le Fèvre het brons. De Nederlandse Mandy Mulder was met haar vierde plaats het eerste meisje. Dankzij de goede prestaties van onder andere Steven le Fèvre (3), Mandy Mulder (4), Lars Bekker (6) en Gijs Pelt (9), ging de OPTIMAX landenprijs naar Nederland. Na de prijsuitreiking mochten Nik en Mandy (eerste jongen en meisje) plaats nemen in de Friese sjees voor een echte huldiging.

Mede dankzij de wisselende weersomstandigheden bleef het gedurende het kampioenschap zeer spannend. Voor de Nederlandse zeilers gold het tevens als laatste selectie-evenement voor het EK in Portugal en het WK in Texas. "Door het lichte weer was het zeer spannend in de top. Het klassement zag er elke dag anders uit. Steven begon slecht, maar herstelde zich sterk met een reeks eerste plaatsen. Toch knap!", aldus Willem Fokkema, voorzitter van de Optimist Club Nederland.

De kinderen ontvingen hun prijzen uit handen van Henk Gemser,
Technisch Directeur van het KNWV, Jeroen Maas van Volvo Cars Nederland en van Willem Fokkema.

Selectie WK in Corpus Christi in Texas:

1. Steven le Fèvre

2. Gijs Pelt

3. Mandy Mulder

4. Lars Bekker

5. Steven Krol

Selectie EK in Tavira / Portugal:

1. Marieke Jongens

2. Axel van Bladel

3. Douwe Broekens

4. Astrid Zweistra

5. Rutger Schaardenburg

6. Sander van Bladel

7. Lidwien Fokkema

8. Peter van Aacken

Voor meer informatie over het evenement:
Optimist Club Nederland
E-mail: fokkema-zylker@planet.nl
Website: www.optimist.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl