Gemeente Alphen aan den Rijn


Brand in nieuwe stadhuis Alphen aan den rijn

Maandagavond 13 mei 2002 heeft er om 19.10 uur een grote brand gewoed in het in aanbouw zijnde stadhuis van Alphen aan den Rijn aan de Castellumstraat. Voordat er een alarm binnen was kwam de brandweer zelf al in actie. De brandweerkazerne bevindt zich aan de Havenstraat in de nabije omgeving van het stadhuis. Na een uur was de brand onder controle. Over de schade is op dit moment nog niets bekend.

De brandweer heeft direct besloten om op te schalen in verband met de grootte van de brand. Circa 50 brandweerlieden zijn voor de bestrijding van de brand in actie gekomen. Er is assistentie verleend door de brandweer uit Zwammerdam en Leiden.

De oorzaak van de brand moet duidelijk worden na een onderzoek van de technische recherche. Dit onderzoek zal plaatsvinden nadat het gebouw rookvrij is gemaakt. Dan zal ook de schade worden opgemaakt.

In de nabije omgeving van het stadhuis zijn twee jongens opgevangen van rond de 12 jaar oud. Beide jongens hadden brandwonden. Een jongen is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen en is overgebracht naar het politiebureau. De andere jongen is voor de behandeling van zijn brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

In het huidige stadskantoor is rookontwikkeling ontstaan als gevolg van de brand. Het stadskantoor zal dinsdag 14 mei gewoon open zijn voor het publiek.

Over de hoogte van de schade kunnen er op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan. Dat geldt ook voor de gevolgen voor de oplevering van het nieuwe stadhuis.

Persbericht 13 mei 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 14 mei 2002 laatste wijziging