Gemeente Alphen aan den Rijn


Gevolgen brand stadhuis in onderzoek

Maandagavond 13 mei 2002 is er brand geweest in het in aanbouw zijnde stadhuis van Alphen aan den Rijn. Inmiddels is het onderzoek door de technische recherche naar de oorzaak van de brand en de aangerichte schade gestart. De verwachting is dat niet eerder dan over enkele dagen mededelingen kunnen worden gedaan over de omvang van de schade en de eventuele gevolgen voor de oplevering van het gebouw.

In de directe omgeving van het stadhuis zijn twee jongens van 11 en 12 jaar aangehouden door de politie in verband met de mogelijke betrokkenheid bij de brand. Beide jongens hadden oppervlakkige brandwonden. Een van de jongens is ter observatie nog in het ziekenhuis, maar zal dat vermoedelijk vandaag kunnen verlaten.

De brandweer is gisteravond tot 00.30 uur bezig geweest met nacontrole en het wegpompen van het bluswater. Hierdoor is overmatige wateroverlast in de parkeergarage voorkomen, waardoor de garage normaal kan worden gebruikt.

Tijdens en na afloop van de brand zijn er metingen verricht naar de aanwezigheid van schadelijke stoffen. De metingen hadden een negatief resultaat, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Aannemer HBG start zo snel mogelijk met het inventariseren van de schade aan het gebouw. Dit zal direct starten na afronding van het technisch onderzoek van de politie. Inmiddels zijn de meeste mensen op de bouw weer aan het werk. De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk volgens de planning worden uitgevoerd. Het streven is de huidige planning te handhaven. Zodra de aannemer de schade heeft kunnen inventariseren, zullen eventuele gevolgen voor de planning kunnen worden bepaald.

Het is nog onduidelijk hoe de jongens, ondanks de gebruikelijke beveiliging van het bouwterrein, het terrein hebben kunnen betreden.

De gemeente is allen die een bijdrage aan het bestrijden van de brand of op enige andere wijze assistentie hebben verleend, bijzonder dankbaar voor hun inzet.

Persbericht 28,14 mei 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 14 mei 2002 laatste wijziging