Tridion slaat brug naar belangrijkste portal-omgevingen

Portal Integration Framework verhoogt effectiviteit portals

Amsterdam, 14 mei 2002 Tridion, Europees leverancier van content management software, heeft een Portal Integration Framework ontwikkeld. Binnen dit raamwerk laat Tridion zich eenvoudig integreren met de belangrijkste portal-omgevingen, zoals die van IBM, BEA Systems, iPlanet, Oracle, SAP, HummingBird, Plumtree, Microsoft, Epicentric en ATG. Tridion s Portal Integration Framework stelt organisaties in staat hun content snel en efficiënt in te zetten voor portal-omgevingen. Tevens geeft het gebruikers directe toegang vanuit de portal-interface tot de functionaliteiten van Tridion s content management systeem.

"Voor de gebruikers van de IBM WebSphere Portal is content management een essentiële voorwaarde voor het succes van hun Enterprise Information Portal", zegt Larry Bowden, vice president IBM Portals Solutions. "Wij zien Tridion als één van de belangrijkste Europese spelers op dit gebied. De integratie van hun content management oplossing met ons platform resulteert in een duidelijke meerwaarde en hogere return-on-investment voor onze klanten."

De software van Tridion is complementair aan die van portals. Zij benaderen de enterprise-website vanuit tegenovergestelde richtingen , aldus Jouk Pleiter, President van Tridion. Tridion s content management systeem is gericht op de inputzijde en controleert welke auteur content op de site kan aanpassen en toevoegen, hoe meerdere auteurs samenwerken en welke persoon hun werk goedkeurt. Het bepaalt hoe de content eruit zal zien en hoe het wordt herzien, beschermd, opgeslagen en gedistribueerd door de web-server, application-server of portal-server. Portals voeren soortgelijke taken uit, maar dan gericht op gebruikers van de site die de content benaderen. Ze kunnen bepalen welke gebruiker wat ziet onder welke omstandigheden en verzamelen en vormen content-on-demand. De portal-software onderhoudt een lijst met de beschikbare content, weet wie het controleert, kennen de autorisaties en kennen de vorm waarin deze content volgens de auteurs mag worden verspreid.

Voor een efficiënte inzet van portals is het essentieel dat beide functies met elkaar verbonden worden. Tridion s Portal Integration Framework maakt nu een dergelijke koppeling mogelijk.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Maliek van Laar
020-2010500
maliek.vanlaar@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
tridion@whizpr.nl