Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 mei 2002, no. 76

Preventieproject van Bureau HALT Eindhoven e.o

Hou t Gaaf op alle basisscholen in Tongelre

Alle leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in Tongelre zijn maandag 13 mei aan de slag gegaan met het vandalisme-preventieproject "Hou 't Gaaf". In het project werken de scholen, de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o. nauw samen.

Vandalisme
Gedurende drie weken werken de klassen zelfstandig met het lesmateriaal. Samen wordt gewerkt aan antwoorden op de vragen als: Wat is vandalisme? Wat zijn de oorzaken van vandalisme? Wat zijn de gevolgen van vandalisme? Hoe zou je vandalisme kunnen stoppen en voorkomen?

Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme.

Politie, Loket W en Bureau HALT
Tijdens het project gaan de kinderen met een medewerker van Loket W en Bureau HALT de wijk in om fotos te maken van vandalisme in de buurt. Ook bezoeken medewerkers van de politie en Bureau HALT de klassen. De HALT-medewerker vertelt wat er gebeurt als je bij Bureau HALT terechtkomt. De politie vertelt over haar werk met hulp van Nick & Linda; de striptweeling die leuke avonturen beleeft en de kinderen laat kennismaken met het werk van de politie.

Foto-expositie
Het project Hou t Gaaf duurt van 13 mei tot en met 7 juni. Alle basisscholen in Tongelre doen mee: De Boog, De Tongelaar, St. Franciscus, Nutsschool Reigerlaan, t Karregat en De Driesprong. Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni wordt het project feestelijk afgesloten met de presentatie van de fotos in jongerencentrum De Laak.