Politie Midden- en West Brabant

Rotterdamse steelt kinderwagen en andere berichten uit het district Breda

Datum: 14/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam is gisteren omstreeks 17.15 uur op de Ginnekenstraat te Breda aangehouden. Zij had kort daarvoor in een winkel in die straat een kinderwagen gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee attente personeelsleden van een winkel aan de Ginnekenstraat te Breda hebben gisteren een 22-jarige Rotterdamse te voet achtervolgd en aangehouden toen zij zagen dat de vrouw een kinderwagen uit de winkel meenam zonder deze te betalen. Bij de aanhouding had de Rotterdamse één van de medewerksters ook nog met de dood bedreigd. De verdachte is overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

Rijsbergen: Gestolen auto in brand, andere auto meegenomen

Vannacht is omstreeks 02.40 uur op de Noordhoeksestraat te Rijsbergen ter hoogte van een garagebedrijf een auto uitgebrand. Het betrof een rode Opel Kadett die op 10 mei jl. in Molenschot was ontvreemd. De brand is geblust door de vrijwillige brandweer van Rijsbergen. Bij het garagebedrijf bleek de klantenauto, een Opel Kadett gekentekend XP-31-SH, vanaf het bedrijfsterrein te zijn weggenomen. De politie vermoedt dat de gestolen en uitgebrande auto door de dief of dieven is achtergelaten en dat zij zijn weggereden met de auto van het garagebedrijf. Het team Zundert stelt een nader onderzoek in.

Breda: Inbraak in sportzaak

Vannacht is omstreeks 04.00 uur ingebroken in een winkel aan de Generaal Maczekstraat te Breda. De dader(s) verschafte(n) zich de toegang tot het pand door het slot van de toegangsdeur van de winkel met breekvoorwerp te forceren. Uit de zaak werd een hoeveelheid golfkleding, waaronder jassen, weggenomen

Breda: Derde inbraak winkel

Vannacht is omstreeks 06.00 uur ingebroken in een winkel aan de Kruisvoort (meubelboulevard) te Breda. De dader heeft middels een plantenbak de ruit naast de
voordeur ingegooid. Er zijn verschillende dekbedovertrekken weggenomen.

Ook de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei 2002 is in hetzelfde pand ingebroken. Met een stoeptegel werd een ruit van de voordeur ingeslagen. Uit de winkel nam men enkele dekbedovertrekken weg. Zondagavond 12 mei jl. werd met een stoeptegel weer een ruit van de voordeur van deze winkel ingeslagen. De buit bestond uit linnen goed.

Etten-Leur: Gestolen scooters aangetroffen

Gisteravond omstreeks 18.15 uur hebben medewerkers van de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten een groep jongeren gecontroleerd die met scooters voor het station in Etten-Leur stonden. Bij navraag bleek dat één scooter met zekerheid gestolen was. Ook over de herkomst van een andere scooter legden de jongens tegenstrijdige verklaringen af. De scooters zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Breda die zijn aangehouden en verhoord wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake heling. Het onderzoek wordt voortgezet

Breda: 84-jarige man voor 4800 Euro opgelicht

Een Bredase oudere man is gisteren door drie oplichters een bedrag van 4800 Euro afhandig gemaakt.

Gistermiddag kwamen rond 10.30 uur drie mannen bij een 84-jarige man aan de woning gelegen in het Ginneken te Breda. De mannen vertelden de bewoner dat het dak van de woning hoognodig gerepareerd moest worden. De bewoner liep met de mannen mee naar buiten die verschillende plekken op het dak aanwezen die vervangen moesten worden. Ook het balkon was volgens de drie gladde praters aan een grote opknapbeurt toe. In eerste instantie boden de mannen aan om het karwei voor 7600 Euro te klaren. Na onderhandelingen zakte de prijs naar 4800 Euro maar dan moest wel vooruit betaald worden. De 84-jarige bewoner heeft vervolgens het geld van zijn rekening gehaald en dit aan de mannen gegeven. De opdrachtbon zouden ze later komen afgeven. Ze zijn echter niet meer langs geweest. Het gaat om drie blanke mannen in de leeftijd van circa 19 tot 24 jaar. De leidende figuur had kort donkerblond haar en droeg een klein zwart brilletje. De politie van het team Zuid-Oost stelt een onderzoek in.

De politie waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van oplichting. Vraag altijd om een legitimatiebewijs, leg alles schriftelijk vast, geen (grote) betalingen vooraf en ga alleen in zee met betrouwbare klusjesmannen.

Breda: Woning verbouwd tot hennepkwekerij

Gistermiddag heeft de politie van het team PrinsenBeemden een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Kesterenlaan te Breda. Er zijn 600 hennepplanten aangetroffen. Tevens werd een illegaal in Nederland verblijvende vreemdeling aangehouden.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor omdat omwonenden klaagden over wateroverlast. In de woonkamer en op de slaapkamer trof de politie 600 hennepplanten in verschillende groeistadia aan. Van de oorspronkelijke twee slaapkamers was de muur uitgebroken en de vrijgekomen ruimte was geheel ingericht als hennepkwekerij. Tevens werd de stroom illegaal afgetapt en was het vermogen op amateuristische wijze vergroot, waardoor kabels gloeiend heet waren. In het pand werd een illegaal in Nederland verblijvende Turkse man aangehouden. Hij is gehoord en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De politie is nog op zoek naar de daadwerkelijke huurder / exploitant van de kwekerij.

Zevenbergen: Tas ontvreemd tijdens het passen van kleding

Vanmiddag is de tas van een 46-jarige vrouw uit één van de kernen van de gemeente Moerdijk tijdens het passen van kleding in een modezaak aan de Zuidhaven te Zevenbergen gestolen. In de tas zat haar portemonnee maar ook de sleutels van haar auto. Een agent van het team Moerdijk heeft met de vrouw haar reservesleutels opgehaald om te voorkomen dat ook haar auto gestolen zou worden.