Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrover aangehouden
14-05-2002. Vannacht rond kwart over drie werd een 29-jarige man aangehouden in verband met een straatroof. Twee slachtoffers werden door hem mishandeld en bestolen, zij mochten na behandeling in een ziekenhuis naar huis. Dankzij een goed signalement kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden.

Twee mannen werden op straat aangesproken door de verdachte. Hij wilde hen kennelijk iets verkopen. Zij toonden geen interesse en liepen door. De aspirant verkoper viel beide mannen aan. Vervolgens ging hij er vandoor. Even later werd hij aangehouden. Toen de verdachte op een politiebureau was binnengebracht bleek dat een van de slachtoffers te zijn bestolen van zijn mobiele telefoon. Toen het GSM nummer van de mobiele telefoon gebeld werd ging de telefoon over in de kleding van de aangehouden man die de bewuste GSM af.

---

Kindje valt van trap
14-05-2002. Gisteravond net na zes uur raakte een meisje van twee jaar zwaar gewond na een val van een trap in een woning aan de Van Breestraat. Het kindje is door haar moeder gereanimeerd. Personeel van de traumaheli en de ambulancedienst hebben het slachtoffertje gestabiliseerd. Onder politiebegeleiding is zij naar een ziekenhuis overgebracht. Zij is met hoofdletsel buiten levensgevaar op de intensive care afdeling opgenomen.
Autokrakers aangehouden
14-05-2002. Vannacht rond vijf uur zijn twee mannen van 27 en 32 jaar aangehouden in verband met een inbraak in een auto op de Haarlemmer Houttuinen. Een getuige zag de mannen inbreken in de bewuste auto. De autokrakers zijn ingesloten.

De oplettende getuige belde de politie, die snel ter plaatse was. De eerste verdachte vluchtte weg en kon na een achtervolging worden achterhaald. De getuige kon de politie ook op het spoor zetten van de andere verdachte. In de omgeving kon ook die worden getraceerd. De mannen hadden een ruit van de auto vernield om binnen te komen.