Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 14-05-2002 Persbericht district De Leijgraaf

SCOOOTERRIJDER GEWOND

Op de Udenseweg in Veghel is maandagmiddag een scooterrijder over de kop geslagen. Een 30-jarige autobestuurder stopte toen hij rechtsaf de Goordonksedijk wilde opslaan om de man, een 21-jarige plaatsgenoot, voor te laten gaan. Het slachtoffer schrok van de auto, waardna hij tegen een paal reed. Daarop werd de Udenaar gelanceerd en kwam met zijn li-chaam tegen een schrikhek en een verkeersbord aan. De man is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

ONTSNAPPINGSPOGING MISLUKT

De politie heeft maandagavond op de Volkelseweg in Zeeland twee mannen aangehouden. Agenten zagen het tweetal, afkomstig uit Uden, 23 en 30 jaar, met hoge snelheid over de Peelweg rijden. Op de kruising met de Volkelseweg gaven twee andere agenten de naderen-de auto duidelijk te kennen te stoppen. In een poging aan de politie te ontsnappen verloor de 30-jarige bestuurder de macht over het stuur en vloog uit de bocht. Hierop ramde hij alsnog de surveillance-auto en kwam vervolgens vast te zitten in de berm. De twee inzittenden wei-gerden uit het voertuig te komen, waarop een van de agenten zijn vuurwapen trok. De be-stuurder had teveel alcohol gedronken, een ontzegging van de rijbevoegdheid en reed in een onverzekerde auto. Na verhoor en proces-verbaal zijn de Udenaren weer in vrijheid gesteld.

GESTOLEN AUTO TERUG

Op de Houtkers in Uden trof de politie maandagavond een bestelbus aan. Het voertuig, een Volkswagen, kenteken ZN-03-YB, bleek eerder op de dag gestolen te zijn op de Vorsten-bosscheweg in Nistelrode. De eigenaar is in kennis gesteld.

ONDER INVLOED

Op de Kraijenhoffstraat in Veghel heeft de politie afgelopen nacht een 44-jarige autobe-stuurder uit die plaats aangehouden, omdat hij teveel alcohol gedronken had. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190.

AUTOS WEG

Op de Wieken in Schaijk is afgelopen nacht een bedrijfsbusje gestolen. Het betrof een Ive-co, kenteken VS-96-RR. In het voertuig lagen enkele kledingstukken en diverse gereed-schappen. Maandagavond werd de diefstal ontdekt van een personenauto. Het voertuig, een witte Mer-cedes, had het kenteken BL-DR-98. Waarde onbekend.