Korps: Friesland, plaats: Friesland 14-05-2002
Politieberichten van 14/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Burgum: inbraak autos
Afgelopen nacht werd ingebroken in een twaalftal autos, die geparkeerd stonden in de wijk Winsterswijk (Yp, Kastanje, Hazzenut en Minister van der Brinklaan). Door verbreking van het portier of vernieling van een ruit kwam men binnen. In alle gevallen werd geluidsapparatuur uit de autos weggenomen. Frappant is dat veel eigenaars de autoradio in de auto laten zitten, terwijl deze voorzien zijn van een afneembaar frontje. De eigenaars hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Oosterwolde: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Boereweide. Door verbreking van de achterdeur kwam men binnen. Terwijl de bewoners boven lagen te slapen, werd de woonkamer doorzocht. Uit een kast werd een portefeuille met bankpas en wat geld weggenomen. De 50-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Dokkum; autobrand
Dinsdag omstreeks 10.30 uur reed een 37-jarige inwoonster van Dokkum met haar auto over de Parklaan. Tijdens het rijden begon hield de auto plotseling in en zag de bestuurster rook onder de motorkap vandaan komen. Zij bracht vervolgens haar auto tot stilstand en verliet de wagen. De auto vloog vervolgens in brand en brandde geheel uit. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Haskerhorne: controle verkeer
Dinsdag tussen 08.00 en 09.00 uur controle gehouden op het sluipverkeer op de Lange Ekkers. Het verkeer dat de file op de Rijksweg voor het verkeersplein Joure tijdens de ochtend- en avondspits wil vermijden, maakt veelvuldig gebruik van deze weg, waardoor overlast voor de aan- en omwonenden ontstaat. Tijdens de ochtend- en avondspit geldt hier een beperkte gesloten verklaring. In totaal werden vijf bestuurder bekeurd.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Heliconweg. Via vernieling van een ruit in een deur kwam men het bedrijf binnen. Uit het kantoor werden twee computers weggenomen. De totale schade bedraagt ongeveer 2200,-Een medewerker van het bedrijf, een 39-jarige inwoner van Dronrijp, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicastie: 058 - 880 8272