Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Persbericht P-08; Zoetermeer, 14 mei 2002 Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07

Uitvoering Benelux-Hotelclassificatie gaat door

In de horeca circuleren momenteel geruchten dat de uitvoering door het Bedrijfschap Horeca en Catering van de Benelux-Hotelclassificatie, het kwaliteitssysteem dat door het toekennen van sterren inzicht in het hotelaanbod geeft, per 1 januari a.s. zal worden beëindigd. Dit is onjuist en dreigt tot grote misverstanden te leiden bij hoteliers en consumenten.

Het Bedrijfschap hecht er waarde aan te verklaren dat de uitvoering van de Benelux-Hotelclassificatie

gewoon wordt voortgezet totdat hierover een ander besluit is genomen. De huidige normen zijn daarom nog steeds van kracht en worden onverkort gehanteerd door het Bedrijfschap bij de beoordeling van de kwaliteit van de hotels.

Wel onderzoekt de hotelsector of de bestaande classificatie nog in overeenstemming is met de eisen die thans gesteld worden aan een dergelijk systeem door de hotellerie en de consumenten alsmede door hun vertegenwoordigende organisaties (zoals Koninklijk Horeca Nederland en de ANWB). Dit lopend onderzoek is mede aanleiding tot genoemde misverstanden over opheffing respectievelijk wijzigingen van de hotelsterren classificatie.