Branche steunt nieuwe beurs voor kantoor en ICT

Woerden, 2 juli 2001

VIFKANTEC heeft samen met J&W Tentoonstellingen en Jaarbeurs Exhibitions & Media het initiatief genomen voor 'My Office, 'Efficiency en Inspiratie'', een nieuwe beurs die de mens in zijn kantooromgeving centraal stelt. De leden van VIFKANTEC hebben zich tijdens de algemene ledenvergadering vierkant achter dit initiatief geschaard. De beurs wordt van 14 tot en met 16 mei 2002 in de Jaarbeurs Utrecht gehouden. Het initiatief geniet ook de steun van de federatie van ICT-brancheverenigingen Nederland~ICT, waarvan VIFKANTEC deel uitmaakt.

My Office is het antwoord op de vraag uit de markt voor een brede beurs. Na het verdwijnen van de Efficiency Beurs is de markt versnipperd in verticale beurzen die zich toespitsen op deelsegmenten. Met dit nieuwe initiatief denken de organisatoren een vorm gevonden te hebben die op geheel nieuwe wijze de verschillende elementen van het nieuwe kantoor bij elkaar brengt.

My Office plaatst de mens in zijn kantooromgeving centraal en is opgebouwd rond de sectoren Office equipment, Office ICT en Office interior. Naast deze drie sectoren vindt de bezoeker inspiratie in een aantal kantoortrends, zoals 'Flexible Office', 'No Office' en 'Future/High-tech-office'. Deze trends staan respectievelijk voor flexibiliteit, vrijheid en en high tech. Deze presentaties zullen verspreid over de beurs een eigen plaats krijgen. De laatste jaren is het werk als gevolg van ICT sterk veranderd. Sleutelwoorden daarbij zijn productiviteit en welzijn. De beurs haakt in op de algemene opvatting dat tevreden medewerkers van wezenlijk belang zijn voor het bedrijfsresultaat. Daarnaast kan een bedrijf door het kiezen van de juiste kantoorformule het eigen bedrijfsimago naar de klanten toe profileren.

Op basis van een marktinventarisatie zijn de organisatoren ervan overtuigd dat alle belangrijke spelers op de beurs vertegenwoordigd zullen zijn. Voor My Office zal gebruik gemaakt worden van geavanceerde internet-tools, die het mogelijk maken voorspellingen te doen over het te behalen beurssucces en de wijze waarop exposanten hierop invloed kunnen uitoefenen.

Over de organisatoren:

· VIFKANTEC is de branchevereniging van importeurs en fabrikanten van kantoortechniek, -inrichting, -systemen en -services, en komt voort uit het vroegere VIFKA, dat ooit de initiator was van de Efficiency Beurs.
· J&W heeft in het verleden tal van succesvolle beurzen ontwikkeld, waaronder IT in Retail.
· Jaarbeurs Exhibitions & Media is een van de marktleiders op het gebied van business-to-business beurzen en als geen ander bekend met de marketing van beurzen.
Noot voor de redactie (