Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 16-05-2002 2e Persbericht 16 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhouding na diefstal uit auto
Op de Rietvinkstraat is vanmorgen om 11.15 uur een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had kort ervoor een steen door de ruit, van een op de Rietvink geparkeerd staande personenauto, gegooid. Bij zijn aanhouding bleek de verdachte in het bezit te zijn van 44 cds waarvan de herkomst onbekend is. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De cds zijn inbeslaggenomen. De vernielde auto is voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Magerhorst is woensdag tussen 00.00 en 12.00 uur een blauwe Opel Corsa met het kenteken RT-54-HR gestolen.

Best: Fiets komt onder vrachtwagen terecht
Op de Bosseweg zijn donderdag rond 15.10 uur een 65-jarige fietser uit Best en een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eindhoven met elkaar in botsing gekomen. De fietser werd op de Bosseweg ingehaald door de vrachtwagen en is op nog onverklaarbare wijze gevallen. Zijn fiets kwam onder de vrachtwagen terecht en de fietser zelf is op het trottoir gevallen. Hij liep een hersenschudding op.

Best: Aanhangwagen gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Brem is donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur een bruine aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen was gekoppeld aan een auto. Toen de eigenaar terug kwam bij zijn auto was de aanhangwagen weg.

Mierlo: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Op de Kasteel Traverse is donderdag rond 12.30 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte fietste op een fiets die eerder die dag was weggenomen vanaf de Torenakker in Mierlo. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Someren/Deurne: Bromfietscontrole
Op de Witvrouwenbergweg en de Ter Hofstadlaan in Someren en op de Hogeweg en de Dunantweg in Deurne is donderdag een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 33 bekeuringen uitgedeeld. 23 voor een te hoog vermogen, 4 voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, 3 voor het niet kunnen aantonen dat het voertuig verzekerd is en 3 voor het niet dragen van een helm.

Veldhoven: Bekeurd voor rijden zonder helm en zonder bromfietscertificaat
Op de Julianastraat is donderdag een 16-jarige bromfietster uit Veldhoven bekeurd voor het rijden zonder helm en zonder bromfietscertificaat. De 16-jarige Eindhovense bijrijder kreeg ook een bekeuring omdat hij geen helm droeg.