Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.30 u) Donderdag, 16 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; diefstallijstje
Personeel van een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht betrapte afgelopen woensdagmiddag twee 15-jarige meisjes uit Lanaken (B) bij diefstal van postkaarten. De politie werd gewaarschuwd waarbij bleek dat het tweetal nog meer goederen, zoals zonnebrillen, pennen etc., ook in een andere winkel in de Maastrichtse binnenstad, hadden gestolen (alles ter waarde van totaal ruim driehonderd Euro). Bij onderzoek bleken de jeugdige dievegges zelfs een lijstje bij zich te hebben met allerlei artikelen waarvan een van de verdachten bij de politie bekende deze artikelen, als die in winkels werden aangetroffen, te hebben willen stelen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten. In het kader van een jeugdsnelrechtregeling kregen beide verdachten meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Maastricht; van kermisattractie gevallen
Afgelopen woensdagnamiddag kreeg de politie een melding van een ongeval op een kermisattractie op het Vrijthof in Maastricht. Vermoedelijk dat een 12-jarige jongen uit Maastricht had getracht op een draaiend plateau van een kermisattractie te gaan staan toen hij een van de ronddraaiende wagentjes van de kermisattractie tegen zijn hoofd kreeg. Daarbij viel het slachtoffer achterover op het wegdek. Het slachtoffer is per ambulance ter observatie overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht.

Maastricht; autobrand
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Frankenstraat in Maastricht. Bleek dat door nog onbekende oorzaak een vlakbij een pand aldaar staande auto in brand was geraakt. De brandweer die snel terplaatse was wist te voorkomen dat het vuur oversloeg. Wel sprongen enkele ruiten van een winkelpand, liep de voorgevel enige brandschade op en raakten kozijnen geschroeid. Bleek dat de auto afgelopen nacht op het Oranjeplein in Maastricht was gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gronsveld; inbraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.30 uur is ingebroken in een woning aan de Zeepweg in Gronsveld. Inbrekers zijn door forcering van een raam de woning binnengedrongen en hebben de autosleutels gestolen. Door middel van de gestolen autosleutels gingen ze er met de auto van de bewoners vandoor. De bewoners die onraad bespeurden en uit het raam gingen kijken, zagen de gestolen auto nog net in de richting Rijckholt wegrijden. De gestolen auto is een groene BMW 318 CI Cabrio met het kentekennummer 92-JJ-ZZ. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.