Gemeente Leiden

Statistieken Tweede Kamerverkiezingen 2002

Leidse statistieken verkiezing Tweede Kamer, 15 mei 2002 is de titel van de publicatie die de afdeling Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies (BOA) heeft gemaakt over de uitslagen van de Tweede-Kamerverkiezing in Leiden. De publicatie, die op internet zal verschijnen bevat een grote hoeveelheid actuele en interessante gegevens over de verkiezing voor de Tweede Kamer op 15 mei 2002.

Natuurlijk wordt de totale uitslag in Leiden vergeleken met de landelijke cijfers; maar daarnaast staan er ook gegevens in als:
* het opkomstpercentage van Leiden (80,7%) ligt hoger dan het landelijke gemiddelde van 78,9% (tabel 1, pagina 5).
* dhr. Balkenende haalde 89,4% van de 11.754 Leidse stemmen op het CDA; geen andere lijsttrekker haalde een zo hoog aandeel van de stemmen op de eigen partij (tabel 5, blz. 7).
* in drie districten werd de LPF de grootste partij nl. in Leiden Noord, het Bos- en Gasthuisdistrict en het Stevenshofdistrict (tabel 12, blz. 20).

* bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1981 en 1986 had Leiden een hoger opkomstpercentage dan nu; respectievelijk 86,0% en 84,0% (figuur 14, blz. 21).

De publicatie wordt als bijlage bij deze e-mail gevoegd (PDF-bestand); op bladzijde 3 staat een inhoudsopgave. De in de uitgave genoemde cijfers zijn onder voorbehoud van vaststelling van de definitieve uitslag.

Leeswijzer en leesvoorbeelden

"Leidse statistieken verkiezing Tweede Kamer, 15 mei 2002" bevat een leeswijzer die als hulpmiddel kan dienen voor het interpreteren van de gegevens in de tabellen en figuren.

Daarnaast is , om het lezen en begrijpen van tabellen te vergemakkelijken bij sommige tabellen een leesvoorbeeld opgenomen. In zo'n voorbeeld wordt aangegeven wat er met een bepaald cijfer wordt bedoeld en eventueel hoe dat cijfer kan worden vergeleken met andere cijfers in de tabel.

De uitgave "Leidse statistieken verkiezing Tweede Kamer, 15 mei 2002" is vanaf vrijdag 17 maart in te zien op de site: www.leiden.nl/verkiezingen