Baangarantie voor studenten van het Europa College Economie

Randstad Uitzendbureau garandeert banen op mbo-niveau

AMSTERDAM, 20020425 -- Het Europa College Economie aan de Wibautstraat in Amsterdam en Randstad Uitzendbureau ondertekenen 16 mei 2002 een samenwerkingsovereenkomst waarin Randstad studenten van het Europa College, die in het bezit zijn van een diploma op niveau 4, een baan op MBO niveau garandeert. Deze garantie geldt voor alle banen in de richting commerciële economie. Als deze garantie niet wordt nagekomen door Randstad ontvangt de student zijn collegegeld retour over de volledige opleidingsduur.

Het Europa College Economie (dat deel uitmaakt van ROC ASA) streeft er naar kwalitatief hoogwaardige MBO opleidingen in de sector economie aan te bieden in Amsterdam. Randstad Uitzendbureau streeft ernaar de meest aantrekkelijke organisator van menselijk talent te zijn en wil als arbeidsmarktdeskundige vernieuwend bezig zijn in het tot elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

De toekomstige en huidige leerling van het Europa College Economie krijgt door deze regeling de garantie op een baan bij afstuderen binnen de afgesproken condities en ondersteuning bij het vinden van een passende baan waarbij hij/zij recht heeft op minimaal marktconforme arbeidsvoorwaarden. Het Europa College Economie denkt de motivatie en prestatiegerichtheid van studenten te verhogen middels deze baangarantie. Tevens wil het de keuze voor een studierichting meer relateren aan de door de arbeidsmarkt geboden perspectieven.

Randstad Uitzendbureau heeft via deze baangarantieregeling toegang tot een grote groep hoogwaardige arbeidskrachten die momenteel schaars is op de arbeidsmarkt.