Provincie Zuid-Holland

Persbericht

06-05-2002
Spreekuur gedeputeerde Houtman op 16 mei in Dordrecht

Op donderdag 16 mei houdt gedeputeerde Rinus Houtman een spreekuur in Dordrecht voor de inwoners van de Hoeksche Waard en de Drechtsteden. De provincie Zuid-Holland wil door de spreekuren de inwoners van Zuid-Holland de gelegenheid bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen.

Het spreekuur vindt plaats in conferentieoord Kasteel Crabbehoff, Talmaweg 10, Dordrecht van 17.30 tot 19.00 uur. Bezoekers dienen zich van tevoren telefonisch aan te melden. Dit kan tot woensdag 15 mei tot 12.00 uur via telefoonnummer 070 441 70 13. Voor meer informatie over de provincie Zuid-Holland: www.pzh.nl

De provincie in de Hoeksche Waard
In het streekplan Zuid-Holland Zuid staan de hoofdlijnen van de ruimtelijke inrichting van het eiland. De provincie werkt aan de uitvoering van het streekplan via deelname aan projecten in het gebied. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de ontwikkeling van plannen voor verblijfsrecreatie of natuur, gecombineerd met waterberging en extensieve recreatie. Verder heeft de provincie aandacht voor de verkeersveiligheid en het cultureel erfgoed op het eiland.

De provincie in de Drechtsteden
De provincie werkt intensief samen met de acht Drechtstedengemeenten. Deze samenwerking heeft bijvoorbeeld betrekking op de economische ontwikkeling, stedelijke vernieuwing, ruimtelijke ordening, maar ook groenontwikkeling en milieu. In overleg met de Drechtsteden is een werkprogramma vastgesteld voor het komende jaar. De projecten die hierin zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld het realiseren van een nieuw regionaal theater, het verbeteren van het openbaar vervoer in de regio, of de herstructurering van oudere woonwijken.