KNMG


KNMG-Studentenplatform

Het Studentenplatform, opgericht in 1996, is een onderdeel van de federatie KNMG.

De KNMG
De KNMG, Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, is een belangenbehartigingsorganisatie voor artsen. Dit betreft vooral de immateriële belangen, zoals regelgeving en wetten. De KNMG behartigt de belangen van; huisartsen (LHV), verpleeghuisartsen (NVVA), medisch specialisten (Orde), arbeids- en bedrijfsgeneeskundigen (NVAB) en artsen in dienstverband (LAD). Er is nog een vijfde groep: de individuele leden. Wij studenten horen bij deze groep.

Samenstelling van het Studentenplatform
Het Studentenplatform bestaat idealiter uit minimaal twee leden van elke medische faculteit, in totaal dus 16 personen. Hiernaast vormen twee studenten het zogenaamde Dagelijks Bestuur: een voorzitter en een secretaris. De voorzitter van het platform heeft eveneens zitting in het Federatiebestuur van de KNMG. Daarnaast nemen zowel de voorzitter als de secretaris deel aan het Regio-ambassadeursoverleg van de KNMG en overleg van individuele leden.
Overige leden van het platform hebben zitting in diverse commissies binnen de KNMG:


- Adviesraad Medisch Contact

- Commissie Artsennet

- Beleidsadviescommissie Juridische Aangelegenheden (BAJA)
- Commissie Medische Ethiek (CME)

- Commissie Informatisering

- Commissie Beleid, Opleiding, Emancipatie en Kwaliteit (BOEK)
- KNMG-Congrescommissie

- redactiecommissie KNMG-Info

Doelstelling van het Studentenplatform
Het Platform houdt zich bezig met beleidskwesties binnen de gezondheidszorg met als doel dit beleid te beïnvloeden om zo de positie van de huidige en toekomstige student Geneeskunde te verbeteren.

Belangrijke onderwerpen op dit moment

- Vergoeding co-assistenten

- Rechtspositie van de co-assistent

- Voortgangstoetsen

- Bindend studieadvies

- Wetenschappelijk Onderzoek in de geneeskunde opleiding
- Imago van de zorg

Als je vragen hierover hebt, kun je een mailtje sturen naar studentenplatform@fed.knmg.nl

De Foto's!

Dit zijn ze dan! Van links naar rechts zie Johan, Edwin, Babette, Gerlinde, Dorine Bram, Rhodé, Tjits, Wendela en Bertho.

Vanaf linksboven zie je Maarten, Bram en Tjits; Wendela, Rhode, Dorine, Sabine, Bloeme, Gerlinde en Bertho. Vooraan zit Edwin. Helaas ontbreken op deze foto's Martine, Axel en Nathalie.