C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 16 mei 2002

Eerste kwartaal CtacAlign in lijn met verwachtingen

Het eerste kwartaal van dit jaar is voor CtacAlign in lijn met de verwachtingen verlopen. Ondanks de aanhoudende terughoudendheid ten aanzien van ICT-investeringen , zijn de verwachtingen voor het gehele jaar behoudend positief. Voor 2002 verwacht CtacAlign een lichte stijging van de omzet en een verdere verbetering van het rendement.

Gang van zaken eerste kwartaal
De activiteiten in Nederland hebben zich naar tevredenheid ontwikkeld. De business units Systems Impact Consulting en Integration Technology Group hebben net als vorig jaar last van de mindere vraag naar omvangrijke ICT-projecten. Desondanks zijn beide business units, met name door hun verscherpte focus op meer kortlopende specialistische SAP-projecten bij middelgrote bedrijven, er in geslaagd hun activiteitenniveau op peil te houden en de omzet per medewerker licht te verhogen. De business unit Application Management die opereert op basis van meerjarige beheercontracten, heeft onverminderd sterk gepresteerd.

De ontwikkeling van de SAP-implementatie en systeemintegratie activiteiten in Spanje ligt in lijn met vorig jaar. Zoals eerder aangekondigd wordt voor de verdere uitbouw van deze activiteiten gezocht naar mogelijke samenwerkingsverbanden met andere lokale partijen.

De heer H.A.M. Cooymans zal per 17 mei aanstaande terugkeren binnen de CtacAlign organisatie. In opdracht van het bestuur zal de heer Cooymans, oprichter en oud-bestuursvoorzitter van CtacAlign zich bezighouden met externe betrekkingen, relatiebeheer en uitwerking van de strategie. Het bestuur verwacht dat de heer Cooymans, met zijn kennis van de organisatie en de SAP omgeving, een positieve impuls zal geven aan de verdere ontwikkeling van CtacAlign.

Vooruitzichten voor het hele jaar
Ondanks de minder gunstige marktomstandigheden is CtacAlign behoudend positief ten aanzien van de vooruitzichten voor de rest van het jaar. Belangrijke redenen hiervoor zijn de aanhoudend groeiende vraag naar Application Management activiteiten en de vraag naar SAP-expertise voor met name kortere projecten op gebieden zoals management-informatie en koppelingen naar internet en e-commerce. Voor 2002 handhaaft de onderneming haar verwachting. Uitgegaan wordt van een lichte stijging van de omzet en een verdere verbetering van het rendement.

CtacAlign houdt vandaag om 14.00 uur haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders in Golden Tulip Hotel Central, Burgemeester Loeffplein 98, te 's-Hertogenbosch. Op 22 augustus 2002 voorbeurs zal CtacAlign haar halfjaarcijfers bekend maken.

/ / / / / / / / / /

Profiel CtacAlign
CtacAlign verenigt in zich een unieke combinatie van organisatieadvies, projectmanagement, kennis van bedrijfsprocessen, functionele en technische SAP implementatie-expertise en expertise op het gebied van beheer en hosting van SAP systemen.

De Nederlandse CtacAlign organisatie bestaat uit drie business units, te weten Systems Impact Consulting, Integration Technology Group, en Application Management.
- Systems Impact Consulting helpt klanten bij het managen van complexe veranderings- en ICT-projecten en het organisatorisch inbedden en implementeren van SAP business solutions.
- Vanuit de Integration Technology Group stelt CtacAlign hoogwaardige technologie- en integratieskills ten dienste van haar klanten en is betrokken bij systeemintegratieprojecten.
- Vanuit Application Management biedt CtacAlign haar klanten ondersteuning bij het beheren en hosten van geïntegreerde SAP bedrijfssystemen.
Klanten van CtacAlign zijn geconcentreerd in specifieke marktsegmenten, te weten handel en industrie, zakelijke dienstverlening, centrale overheid en semi-overheid, gedelegeerde overheidsinstellingen (non-profit) en universiteiten. CtacAlign had per 31 december 2001 181 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in Nederland ('s-Hertogenbosch en Hoofddorp) en Spanje (Madrid).

CtacAlign is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext N.V.



C/TAC-Align