WERKENRODE

UEFA CUP winnaar FEIJENOORD speelt met en tegen gehandicapten

Donderdag 16 mei is er bij Revalidatiecentrum Rijndam Adriaanstichting in Rotterdam een sportieve middag in het kader van de Sportief Tour 2002.
De selectie van Feijenoord, die vorige week woensdag in de Kuip te Rotterdam de UEFA Cup finale won, sport met cliënten van het Revalidatiecentrum Rijndam Adriaanstichting. De sportieve middag start om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Sportief Tour
Maandag 15 april j.l. is de Sportief Tour 2002 van start gegaan. Een unieke Tour door Nederland waar jongeren met en zonder handicap sporten met en tegen selecties van 10 eredivisievoetbalclubs. Op tien locaties in Nederland nemen de deelnemers het tegen elkaar op in verschillende sporten. De tour is een initiatief van Werkenrode in Groesbeek, de Johan Cruyff Welfare Foundation (JCWF) en Stichting de NEES.
Werkenrode ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd.
Woensdag 16 oktober a.s. sluit de Sportief Tour af met een grote finaledag op Werkenrode waaraan de selectie van NEC deelneemt. De dag eindigt .s avonds met een concert van de Friese topformatie De Kast.

Sporten
Op 16 mei worden er diverse sporten gespeeld: rolstoelhockey, tafeltennis, zwemmen, handbike, badminton en er is een rolstoelparcours. Door middel van een schietkanon kunnen deelnemers aan de sportieve middag de snelheid van een geschoten bal meten. De 10 dagwinnaars van het schietkanon komen op 16 oktober uit in de landelijke finale op Werkenrode en strijden om het hardste schot van Nederland.

Doel
Voorop staat het plezier van het sporten en het effect daarvan op de gezondheid.
Door de Sportief Tour vindt integratie plaats: mensen met en zonder handicap ontmoeten elkaar op deze middagen. Deze ontmoeting vindt plaats binnen 10 deelnemende zorginstellingen. Revalidatiecentrum Rijndam Adriaanstichting is daar één van.

Adres
Revalidatiecentrum Rijndam Adriaanstichting
Westersingel 300, 3015 LJ Rotterdam

Tourschema 

datum voetbalorganisatie plaats
15 april AZ Wijk aan Zee
8 mei NAC Breda
15 mei FC Utrecht Utrecht
15 mei Roda JC Heerlen
16 mei Feijenoord Rotterdam
17 mei De Graafschap Nieuw-Wehl
23 mei FC Twente Enschede
n.t.b. RKC Waalwijk
n.t.b. Vitesse Arnhem
16 oktober NEC (Finale-dag!!) Groesbeek
Werkenrode
---einde persbericht---

Noot voor de pers

Verder informatie over de Sportief Tour en / of over 16 mei kunt u krijgen bij Stefan Rutgers 06. 53 53 40 54

16 mei 02 09:18