Provincie Zuid-Holland

Persbericht

22-04-2002
Knelpuntverkennende bijeenkomst busbanen N 207

De provincie Zuid-Holland organiseert op donderdag 16 mei een 'Knelpuntverkennende' bijeenkomst over het busbanenproject N 207. In aansluiting op de busbaan Alphen aan den Rijn (Oude Ambacht) - Jacobswoude (Kruisweg) wil de provincie een tweezijdige busbaan op het traject Kruisweg - busstation Leimuiden aanleggen. Met de bijeenkomst wordt belanghebbenden, zoals omwonenden, grondeigenaren en weggebruikers, de gelegenheid gegeven in een vroeg stadium mee te praten. De bevindingen van de bijeenkomst worden meegenomen in de Milieu Effect Rapportage. De bijeenkomst in het gemeentehuis van Jacobswoude, Herenweg 165, 2465 AH Jacobswoude begint om19.00 en duurt tot 23.00 uur.

De avond - onder voorzitterschap van bureau Twijnstra en Gudde - biedt plaats aan maximaal 50 deelnemers. In kleine groepjes kunnen zij met elkaar van gedachten wisselen en de knelpunten in kaart brengen. Belanghebbenden zijn door middel van brieven, advertenties op de bijeenkomst geattendeerd. Het is goed mogelijk dat zich meer mensen aanmelden dan de provincie kan plaatsen. Helaas moet de provincie dan mensen teleurstellen. Aanmelden kan nog tot 1 mei 2002 via www.n207.nl of via telefoonnummer 070-4416293. Vóór 10 mei ontvangen deelnemers een bevestiging en nadere informatie over de bijeenkomst zelf.

Het busbanenproject beoogt een betere doorstroming van het openbaar vervoer richting Amsterdam en Schiphol. De plannen bestaan uit · busbanen aan weerszijden van de N 207
· scheiding van de rijbanen
· een rotonde bij de kruising Vriezenweg
· opheffing van de aansluiting Kerkweg.