Katholieke Universiteit Nijmegen

Diesrede door prof. Hans Doorewaard
79e Verjaardag KU Nijmegen in teken van kunstwerk Aula Donderdag 16 mei viert de KU Nijmegen haar 79e Dies Natalis (verjaardag). De feestdag staat dit jaar in het teken van het weer in gebruik nemen van het gerenoveerde Aulagebouw en de onthulling van Groepsportret, het kunstwerk van de Franse kunstenaar Jean le Gac. Aansluitend vindt een academische zitting plaats, waar prof. dr. J. Doorewaard, hoogleraar Bedrijfswetenschappen, de diesrede zal uitspreken. De plechtigheden vinden plaats in de Aula, Comeniuslaan 2. Aanvang 14.15.

De kunstenaar is zelf bij de onthulling aanwezig. De heer Philippe Noble, cultureel attaché van de Ambassade van Frankrijk, houdt een toespraak over de betekenis van het werk van Jean le Gac.

Na een korte pauze begint dan om 15.30 de academische zitting met een toepraak door ir. R.J. de Wijkerslooth, voorzitter van het College van Bestuur, gevolgd door het uitspreken van de Diesrede door prof. dr. Hans Doorewaard.
´Tussen vrijheid en (zachte) dwang´, is de titel van de Diesrede. De toespraak gaat over de taak van het management in allerlei soorten van organisaties, in het bedrijfsleven, de zorg, bij de nationale en lokale overheden, maar ook in organisaties die zich bezighouden met de vormgeving van de ruimte om ons heen. wat is nu de steeds weer terugkerende uitdaging voor deze managers? Prof. Doorewaard is hoogleraar organisatieontwikkeling van de Nijmeegse Faculteit der Managementwetenschapen.

´s Avonds om 20.00 wordt onder leiding van prof. dr. Jan Janssens in het Collegezalencomplex de tweede Nijmeegse Universitaire Wetenschapsquiz gespeeld. De dag wordt afgesloten met een spetterend feest voor de gehele academische gemeenschap.

7-5-2002