Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Presentatie boek Kleverlaan, De geschiedenis van een begraafplaats

Op donderdag 16 mei 2002 a.s. wordt in het mausoleum van de begraafplaats Kleverlaan te Haarlem op uitnodiging van de gemeente Haarlem, sector stadsbeheer en Schuyt & Co Uitgevers het boek Kleverlaan, De geschiedenis van een begraafplaats, gepresenteerd. Dit boek is geschreven door Margreeth Pop en Jaap Temminck.

Het boek Kleverlaan, De geschiedenis van een begraafplaats, vertelt de geschiedenis van de monumentale begraafplaats vanaf haar ontstaan in 1832. In het rijk geïllustreerde boek wordt veel aandacht geschonken aan de kunsthistorische en landschappelijke waarde van de begraafplaats, die is ontworpen door de architecten J.D. en L.P. Zocher en L.A. Springer. Ook aan het imposante mausoleum, dat uniek is voor Nederland, en dat samen met het joodse huisje en de rooms-katholieke kapel een afspiegeling is van alle kerkelijke gezindten, krijgt in het boek uitgebreide aandacht. Bovendien worden in korte biografieën tweehonderd Haarlemmers beschreven die hun laatste rustplaats aan de Kleverlaan vonden.

De bijeenkomst, waarin het boek wordt gepresenteerd, zal plaatsvinden van 16.30 tot 18.00 uur

Na ontvangst en een kort welkomstwoord door Gerrit Van Buuren van Schuyt & Co Uitgevers, zal Margreeth Pop het eerste exemplaar overhandigen aan Martin de Vries, oud-wethouder van de gemeente Haarlem, die veel heeft bijgedragen aan het behoud van deze begraafplaats.

Hierna is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje en een hapje.

Namens de sector SB
Tom Sprenger
Hoofd Begraafplaatsen
023-5114694
0651269277