Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Aanrijding bromfietser

UTRECHT- woensdagavond raakte een 19-jarige bromfietser uit Utrecht gewond na een aanrijding met een bestelbus.

De man reed omstreeks 23.45 uur over Amsterdamsestraatweg uit de richting van het centrum, toen er uit de Jasmijnstraat een 20-jarig man uit Utrecht met zijn bestelauto kwam rijden die de Utrechter over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de bromfietser ten val kwam. De ambulance kwam ter plaatse die de man met knieletsel naar het ziekenhuis heeft vervoerd.

Onenigheid na verkeersongeval

UTRECHT- Woensdagavond ontstond er, na een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg, onenigheid tussen de betrokkenen.

Omstreeks 20.50 uur liep een 16-jarige jongen uit Soest over het fietspad langs de Amterdamsestraatweg uit de richting van het centrum, toen hij werd aangereden door twee jongens op een scooter. De politie kwam ter plaatse en trof op de plaats van het ongeluk veel omstanders aan. De politie verzocht om meer ruimte voor het slachtoffer, maar de bestuurder van de scooter, een eveneens 16-jarige jongen uit Utrecht, protesteerde hevig. Ook was hij het niet eens met het feit dat zijn scooter in beslag werd genomen. Voor zijn agressieve gedrag tegen de agenten werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Het 16-jarige slachtoffer liep door de aanrijding licht hoofdletsel op, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. De oorzaak van de aanrijding wordt nog onderzocht.

Aanhouding heterdaad

UTRECHT- Woensdagmiddag werd een 20-jarige man uit Utrecht op heterdaad aangehouden door agenten van het mountainbike surveillance team.

Om 16.15 uur kregen de fietsende agenten de melding dat de eigenaar van een winkel aan de Strosteeg achter een verdachte aanrende die een trui had weggenomen. De agenten reageerden direct en konden de 20-jarige man aanhouden op de Zilverstraat. De man had de trui inmiddels weggegooid in een tuin aan de Strosteeg. Op het bureau werd hij ingesloten voor verhoor.

Gewapende overval

UTRECHT- Woensdagochtend werden twee geldtransporteurs overvallen bij het Beatrixgebouw aan de Mineurslaan.

Om 09.15 uur stapten zij uit de bestelauto met twee geldkoffers. Plotseling werden zij bedreigd door twee verdachten op een scooter. Onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen werden de geldtransporteurs gedwongen de koffers af te geven, waarna de daders wegvluchtten in onbekende richting. De politie kwam ter plaatse en zette de Mineurslaan voor enige tijd af. Door een helikopter van het KLPD werd de omgeving afgezocht. Signalement van dader 1: man tussen de 20 en 25 jaar oud, lengte 1.80 m., tenger postuur, blanke huidskleur, gekleed in donkere kleding. Een duidelijk signalement van de tweede dader kon niet gegeven worden.