Heliview Marketingservices


Nederlandse financiële sector maakt goed gebruik van ICT

De financiële sector in Nederland is zich goed bewust van de mogelijkheden die ICT biedt. Het marktbeeld is aan het veranderen van productgerichte bedrijfsvoering die gebaseerd is op legacy systemen naar e-business die gebaseerd is op front-office oplossingen. De financiële sector maakt gebruik van ICT om op een kosteneffectieve manier te kunnen concurreren. De inzet van ICT maakt het de financiële dienstverleners mogelijk marktaandeel te winnen, omdat financiële diensten zo makkelijker en goedkoper aangeboden kunnen worden. Daar komt nog bij dat financiële dienstverleners hun geografische bereik kunnen vergroten met e- en m-commerce.
Dit leidt tot een consolidatieproces van fusies en overnames, waarbij niet alleen de nationale grenzen verdwijnen, maar ook de barrières tussen traditionele gespecialiseerde segmenten van de financiële sector zelf worden doorbroken. Er is momenteel een scala aan nieuwe toetreders in de financiële wereld. De nieuwe zogenaamde one-stop-shopping-filosofie dwingt organisaties hun strategie met betrekking tot klantloyaliteit te onderzoeken.

Dit blijkt uit het rapport ICT in de Financiële Dienstverlening, onderdeel van Heliviews Business Alignment Monitor, waarin de financiële markt en de ICT in de financiële sector worden omschreven. De structuur en de omvang van de gehele markt worden beschreven; daarnaast worden belangrijke trends geïdentificeerd. De twee grote segmenten van de financiële sector - banken en verzekeraars en pensioenfondsen - worden geanalyseerd met betrekking tot omvang, portfolio, distributiekanalen, samenwerkingsverbanden, factoren die het segment beïnvloeden, investeringen in technologie, en technologische innovaties en ontwikkelingen. Tot slot volgt een gecalculeerde inschatting van in hoeverre het aantrekkelijk is om zakelijke activiteiten te verrichten in de gehele financiële sector en in de afzonderlijke segmenten.

Ook de ICT-structuur in de markt komt uitvoerig aan bod. Zo wordt er een overzicht gegeven van de producten, diensten en oplossingen die in de financiële sector aangeboden worden door ICT-leveranciers. Ook de omvang, kosten, groei en penetratie van ICT in de sector worden uitvoerig beschreven. Daarnaast wordt er ruim aandacht besteed aan de huidige ICT-situatie en de manier waarop deze zal evolueren. De belangrijke kansen en bedreigingen voor het gebruik van ICT worden naast elkaar gezet, gevolgd door een beschrijving van ICT-projecten die de hoogste prioriteit krijgen.
Tot slot volgt een overzicht van de ICT-oplossingen die in de nabije toekomst verwacht worden in de financiële sector.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingservice organisatie, gespecialiseerd in de business-to-business markt op het gebied van o.a. ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-5484000.