Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 16-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, 06-20411180

Aanrijding met letsel
ALMERE Vlak voor de kruising Hogering Karperweg vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 27-jarige vrouw uit Lelystad reed op de Hogering, richting de Karperweg. Voor haar reed een 58-jarige man uit Almere. Vlak voor de kruising botste zij op het voertuig van de man uit Almere. De vrouw, die alleen in de auto zat, verklaarde dat zij het verkeerslicht op groen zag staan en dat de wagen voor haar begon te remmen. Ze probeerde naar eigen zeggen een aanrijding te voorkomen, wat niet lukte. De man gaf aan dat hij het verkeerslicht op oranje stond en dat hij daardoor remde. In die wagen zaten nog drie andere passagiers. De GGD-ambulance kwam ter plaatse, omdat de medepassagiers mogelijk nekletsel zouden hebben. Zij zijn ter plaatse behandeld.

Bromfiets in brand
ALMERE Op het Maaststrichtkwartier stond woensdagavond een zogenaamde bakbromfiets in brand. Deze bleek aangestoken te zijn door twee jongens uit Almere van 11 en 13 jaar. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. De eigenaar, een 49-jarige man uit Almere, verklaarde dat de bakbromfiets enige tijd geleden gestolen zou moeten zijn. Na tussenkomst van de politie, is afgesproken dat de twee jeugdige daders de eigenaar gaan helpen om de bakbromfiets op te ruimen.

Spelen met indianen
ALMERE Tijdens toezicht op de markt, kreeg de politie woensdagmiddag een melding van een ongeval aan de Stadhuisstraat. Een 2-jarig jongetje uit Almere was bij een winkel aan het spelen met een grote indianenpop. Op een gegeven moment kwam de pop te vallen en viel boven op het jongetje. Hij liep hierdoor een verwonding aan zijn hoofd op en werd ter controle afgevoerd naar het Flevoziekenhuis.