Gemeente Bodegraven

Inspraakperiode Advies Programmapakket Televisie Plassengebied en Rijnstreek

Plassengebied en Rijnstreek (KARPER) omvat de gemeenten Alkemade, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Boskoop, Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop, Rijnwoude, Ter Aar, Nieuwkoop en Waddinxveen.

Ingevolge de Mediawet moet de Kabeladviesraad tenminste eenmaal in de drie jaar het basispakket voor de radio (25 zenders) en televisie (15 zenders) opnieuw beschouwen. De Kabeladviesraad geeft hierover aan de kabelexploitant een zwaarwegend advies. In ons gebied is de kabelexploitant Casema. Daarnaast adviseert de Kabeladviesraad de exploitant over de invulling van de overige zenders die zijn opgenomen in het zogenaamde standaardpakket.

Een aantal, commerciële, programma-aanbieders hebben aan Casema te kunnen gegeven dat zij niet meer beschikbaar zijn om opgenomen te worden in het zogenaamde basispakket. Dit heeft een wijziging tot gevolg met betrekking tot de indeling tussen basis- en standaardpakket.

De Kabeladviesraad heeft het voornemen het programmapakket televisie binnen het verzorgingsgebied vast te stellen in de openbare vergadering van 18 juni 2002. Hieronder treft het voorlopig advies aan voor de indeling van het TV-pakket. De programmas 1 tot en met 15 vallen binnen het basispakket en de programmas 16 tot en met 32 binnen het standaardpakket.

Basispakket
Standaardpakket

Nederland 1
RTL 4
Nederland 2
RTL 5
Nederland 3
SBS 6
VRT TV 1
Net 5
KETNET/Canvas
V8/Fox
TV West
Discovery Channel
Lokale omroep *
Eurosport
BBC 1
TCM/Cartoon Network
BBC 2
Yorin
Duitsland 1
BBC World
Duitsland 2
MTV
Duitsland 3
TMF
TVE
National Geographic
TV5
CNN
Rai Uno
Animal Planet

The Box

Toevoeging:
Euronews ***

Casema Service Kanaal

Etalagekanaal **


* wanneer er geen lokale omroep is wordt Home Shopping Europe doorgegeven.

** in Alphen aan den Rijn wordt het Gemeentelijk Infokanaal doorgegeven.

*** in Alphen aan den Rijn en Waddinxveen wordt TRT doorgegeven. In de gemeenten
Alkemade, Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop en Ter Aar wordt TCN Kabelkrant

doorgegeven.

Gelet op de contractuele bepalingen tussen de gemeente en de kabelexploitant en de beperkingen in het net wordt in de gemeenten Rijnwoude en Waddinxveen vooralsnog een kleinere hoeveelheid zenders doorgegeven.

Ingevolge de Mediawet hebben aangeslotenen op het omroepnetwerk en programma-aanbieders gedurende vier weken, te weten in de periode van 13 mei tot en met 9 juni 2002, de mogelijkheid hun zienswijze aan de Kabeladviesraad kenbaar te maken. U kunt deze zienswijze kenbaar maken aan:

Kabeladviesraad Plassengebied en Rijnstreek
P/a Postbus 1
2370 AA Roelofarendsveen